ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τέσσερις δραστικές και άμεσες λύσεις για λαιμό κύκνου!

Mπορεί εύκολα να προδώσει την ηλικία μας, αλλά με τις κατάλληλες τεχνικές o λαιμός μας μπορεί να δείχνει νεανικός για πάντα.

Ο λαιμός είναι αισθητικά μια δύσκολη περιοχή, καθώς αποτελεί σημείο μεγάλης κινητικότητας με τις στροφές της κεφαλής, συγκέντρωσης του βάρους του προσώπου στο χαμηλότερο επίπεδο, έχει σημαντικά μικρότερη αιμάτωση στο δέρμα του από την αντίστοιχη του προσώπου, είναι εκτεθειμένος στον ήλιο (UV γήρανση) και η οστική του μάζα, που φυσιολογικά θα τον στήριζε, βρίσκεται αρκετά πίσω (αυχενικοί σπόνδυλοι). Με την κατάλληλη φροντίδα, όμως, η νεανική εικόνα του «κύκνου» μπορεί να επανέλθει.

Προβλήματα του λαιμού

1. Πλεονάζον λίπος
2. Χαλάρωση του μυώδους πλατύσματος, του βασικού μυός που
«καλύπτει» την επιφάνειά του.
3. Ρυτίδες και δέρμα με φωτογήρανση ή έλλειψη κολλαγόνου
4. Περίσσεια δέρματος
5. δυσδιάκριτο περίγραμμα προσώπου (κάτω γνάθου)
6. Αμβλεία, αντί για ορθή ή οξεία, γωνία μεταξύ λαιμού και
πηγουνιού

Αντιμετώπιση

Καθένα από τα παραπάνω προβλήματα μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη προσέγγιση:
1. Εάν η ποσότητα λίπους είναι μεγάλη, αφαιρείται με λιποαναρρόφηση με μικροκάνουλες, ενώ παράλληλα μπορεί στην ίδια συνεδρία να μεταφερθεί σε άλλα σημεία του προσώπου που το έχουν ανάγκη. Βασική προϋπόθεση είναι να μην συνυπάρχει χαλάρωση του δέρματος στο λαιμό. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά η VASER λιποαναρρόφηση, που επιτυγχάνει ταυτόχρονη σύσφιξη με ικανοποιητικά αποτελέσματα στην ήπια χαλάρωση. Εάν η ποσότητα του λίπους είναι μικρή, τότε αρκούν μερικές συνεδρίες στο ιατρείο με το ειδικό μηχάνημα fractional RF microneedling (ραδιοσυχνότητες με μικροβελόνες), ώστε να «λιώσει» αναίμακτα το λίπος και να απορροφηθεί από τον οργανισμό.

2. Η χαλάρωση του μυώδους πλατύσματος παίρνει συνήθως τη μορφή κατακόρυφων «κορδονιών» στο κέντρο του λαιμού, που επιβαρύνονται με τις κινήσεις ή την ομιλία. Σε αρχικό στάδιο αντιμετωπίζονται άριστα με έγχυση botox ή dysport, με διάρκεια αποτελέσματος 4-6 μήνες . Σε ενδιάμεσο στάδιο, το κεντρικό τμήμα του μυός μπορεί να διορθωθεί χωρίς τομές στο δέρμα (κλειστή μυοτομή) και το υπόλοιπο να στηριχθεί στα πλάγια του λαιμού με ειδικά βραδέως απορροφήσιμα ράμματα διάρκειας 12-18 μηνών, ενώ σε προχωρημένο στάδιο απαιτείται χειρουργική αντιμετώπιση.

3. Οι ρυτίδες και το δέρμα που έχει χάσει τη σφριγηλότητά του ανταποκρίνονται άριστα στη μεσοθεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων (PRP) και στο fractional RF microneedling με συνολικά 4 μηνιαίες συνεδρίες. Η φωτογήρανση και οι ηλιακές κηλίδες αντιμετωπίζονται με ένα ή περισσότερα χημικά πίλινγκ και αποθεραπεία 3-4 ημερών.

4. Βασική προϋπόθεση των μη ή ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων είναι να μην συνυπάρχει μεγάλη περίσσεια χαλαρού δέρματος. Εάν υπάρχει, περιορίζει τις επιλογές στην εξής μία: τη χειρουργική αποκατάσταση με αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει. Ακολουθείται συνήθως η τεχνική των ελαχίστων τομών. Σε επιλεγμένα περιστατικά με έντονο πρόβλημα κάτω από το πηγούνι ο χειρουργός σφίγγει το μυώδες πλάτυσμα στο κέντρο σαν «κορσέ» μέσω μιας μικρής τομής 2 εκ. Η χειρουργική αποκατάσταση προσφέρει μεγαλύτερο σε διάρκεια αποτέλεσμα (5-7 έτη) και είναι η μόνη που μπορεί να βελτιώσει με θεαματικό τρόπο έναν βαρύ λαιμό με δυσδιάκριτο περίγραμμα προσώπου. Η περίοδος αποθεραπείας του neck lift είναι περίπου μία εβδομάδα και το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται ύστερα από έναν μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.