ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πωγωνοπλαστική: Η επέμβαση που αλλάζει το σχήμα του προσώπου

Το αρμονικό προφίλ είναι ζητούμενο, καθώς ομορφαίνει και γλυκαίνει το πρόσωπο και δίνει συνολικά μια εικόνα στα σύγχρονα πρότυπα της ομορφιάς.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια επέμβαση που ονομάζεται πωγωνοπλαστική.

Η πωγωνοπλαστική είναι μια αρκετά συχνή επέμβαση και συνδυάζεται κυρίως με τη ρινοπλαστική. Συνήθως, γίνεται με τοπική αναισθησία, και ιδιαίτερα η μεγέθυνση του πηγουνιού. Όμως, όταν συνδυάζεται με μια ρινοπλαστική και είναι απαραίτητο να γίνει και σμίκρυνση ή μεγέθυνση του πηγουνιού, τότε γίνεται με γενική αναισθησία.

Αφήνει σημάδια αυτή η επέμβαση;

Όταν πρόκειται για μεγέθυνση, δεν παραμένει κανένα σημάδι, δεδομένου ότι η τομή προσπέλασης, δηλαδή η τομή απ’ όπου θα εισαχθεί το ένθεμα γίνεται μέσα στο στόμα μπροστά από τους κάτω κοπτήρες. Για τη σμίκρυνση του πηγουνιού, απαιτείται μια εξωτερική τομή στο κάτω μέρος του πηγουνιού. Από την τομή αυτή, μπορεί, αν χρειάζεται, να μειωθεί και λίγο δέρμα αν παρατηρείται έντονη μακρογναθία. Η τομή αυτή κλείνει με πλαστική ενδοδερμική ραφή.

Πώς υπολογίζεται το μεγεθος του πηγουνιού Η τεχνολογία επιτρέπει να ληφθεί με ψηφιακή φωτογραφία, με την οποία μπορεί να υπολογιστεί το κατά πόσα χιλιοστά πρέπει να αλλάξει το μέγεθος του πηγουνιού, ώστε να προκύψει συμμετρία ανάλογα με τη μύτη, την άνω γνάθο και τα ζυγωματικά.

Είναι επώδυνη μία τέτοια επέμβαση;

Μετεγχειρητικά δεν αναφέρεται καθόλου πόνος και δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν καθόλου παυσίπονα. Χρειάζεται, όμως, να ληφθεί αντιβίωση, διότι υπάρχει πάντα αποκάλυψη του οστού της κάτω γνάθου. Πάντα παρατηρείται κάποιο οίδημα και ελάχιστο μελάνιασμα στην ττερίοχή του πηγουνιού και του λαιμού, ψηλά, το οποίο διαρκεί το πολύ 10 ημέρες. Τα ράμματα κόβονται από την 7η έως τη 10η ημέρα.

Πολλές φορές μία πωγωνοπλαστική συνδυάζεται με μια λιποαναρρόφηση στο προγούλι. Η μετεγχειρητική πορεία δεν αλλάζει καθόλου, ενώ παρατηρείται μία σημαντική βελτίωση στην εμφάνιση του πηγουνιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.