ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Happy feet: Ο οδηγός για υγιή και όμορφα πόδια

Ο ιδρώτας και η ζέστη είναι οι βασικοί “σύμμαχοι” των λοιμώξεων.

Τα παπούτσια κρατούν τα πόδια σας προστατευμένα και ζεστά, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι επιρρεπή σε βακτηριακή και μυκητιακή ανάπτυξη, όπως οι μολύνσεις στον όνυχα και το “πόδι αθλητή”. Τα πόδια σας έχουν εκατοντάδες χιλιάδες αδένες ιδρώτα. Όλα αυτά μαζί με την εφίδρωση και τη ζεστασιά δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για πολλαπλασιασμό των λοιμώξεων.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αποφύγετε τους δυσάρεστους μύκητες:

Καθαρίστε τα πόδια σας σχολαστικά και βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, πριν βάλτε τις κάλτσες και τα υποδήματα.

Εάν έχετε ιδιαίτερα ιδρωμένα πόδια, χρησιμοποιήστε σκόνη ποδιών και αλλάζετε τις κάλτσες σας πολλές φορές την ημέρα. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην καταπολέμηση της κακοσμίας του ποδιού.

Επιλέξτε κάλτσες και παπούτσια που αφήνουν τα πόδια σας να αναπνέουν. Ψάξτε για κάλτσες κατασκευασμένες από συνθετικές ίνες που απομακρύνουν την υγρασία και παπούτσια από δέρμα, καμβά ή πλέγμα.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε αποδυτήρια ή δημόσια πισίνα, φοράτε παπούτσια για ντους για να αποφύγετε μια μυκητιακή ή βακτηριακή λοίμωξη.

Μην δανείζετε τα παπούτσια σας. Τα δύο πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είναι τα πόδια σας πάντα υγιή είναι να φοράτε παπούτσια και πάτους που ταιριάζουν σωστά και κρατούν τα πόδια σας καθαρά και στεγνά. 

Τέτοιου είδους απλά πράγματα θα σας φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τα “χαρούμενα” και υγιή πόδια.