ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Κεφάλαιο «παραμόρφωση» από λίφτινγκ

Πολλοί ασθενείς φοβούνται το facelift σκεπτόμενοι πως ίσως παραμορφώσει την εικόνα τους.

Ωστόσο σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς δεν υπάρχει ούτε 1% πιθανότητα παραμόρφωσης. Η παραμόρφωση δεν είναι θέμα τύχης αλλά τεχνικής. Δεν υπάρχει περίπτωση οι τεχνικές που έχει στη φαρέτρα του ένας έμπειρος γιατρός να παράγουν παραμόρφωση.

Ποια είναι η διαδικασία ενός facelift

Ο ασθενής κάνει έναν πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο και ακολουθεί το χειρουργείο, που συνήθως διαρκεί 3-5 ώρες. Πολλοί ξαφνιάζονται με τη διάρκεια της επέμβασης αλλά το περίεργο θα ήταν να διαρκεί λιγότερο, αν αναλογιστεί κάποιος τον όγκο και τη λεπτομέρεια της διαδικασίας.

Η επέμβαση γίνεται με ολική νάρκωση αλλά και με μέθη, αν το επιλέξει ο ασθενής, ενώ διανυκτερεύει ένα βράδυ στην κλινική. Την επόμενη μέρα βγαίνει ο επίδεσμος που τοποθετείται μετά το χειρουργείο και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του. Μετεγχειρητικά ο πόνος είναι 0 στα 10. Οι περισσότεροι αναφέρουν συνήθως ένα ελαφρύ τράβηγμα που αισθάνονται στο λαιμό, συνήθως με χαρά, γιατί νιώθουν πως τραβήχτηκε και ο λαιμός. Εν συνεχεία ο ασθενής παρακολουθείται από τον πλαστικό χειρουργό κάθε τρεις μέρες και αφαιρούνται σταδιακά τα ράμματα στις επόμενες δεκαπέντε μέρες.

Γιατί λίφτινγκ και όχι ενέσιμα;

Τα ενέσιμα δεν καταπολεμούν τη χαλάρωση. Σε περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος ανόρθωσης και ριζικής διόρθωσης εκτός του facelift. Σύσφιγξη, αλλά όχι ανόρθωση, μπορεί να επιτευχθεί και με νήματα ή με θεραπείες ραδιοσυχνοτήτων που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Τα ενέσιμα είναι λάθος να χρησιμοποιούνται για ανόρθωση. Είναι άλλες οι ενδείξεις τους, είναι βοηθήματα που γεμίζουν ρυτίδες ή χαλαρώνουν τους μυς για να μην κάνουν συσπάσεις. Είναι συχνό να βλέπουμε πρόσωπα στα οποία έχουν γεμίσει υπερβολικά τα ζυγωματικά ή την κάτω γνάθο στην προσπάθεια να ανορθωθεί το δέρμα, κάτι που τελικά αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά. Είναι σαν να γεμίζεις μια άδεια σακούλα. Και επειδή τα ενέσιμα είναι απορροφήσιμα –και έτσι πρέπει να είναι–, όταν λιώσουν, δημιουργείται μεγαλύτερη χαλάρωση, καθώς το δέρμα που πριν είχε τεντώσει αδειάζει.