ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Κερατίνη στα μαλλιά: Ο απόλυτος οδηγός με τα υπέρ και τα κατά

H θεραπεία κερατίνης τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει κερδίσει φανατικές θαυμάστριες που δεν την αλλάζουν με τίποτα. Αν είστε από τις διστακτικές διαβάστε τα υπέρ και τα κατά για να αποφασίσετε κατά πόσο σας ταιριάζει.

Τα υπέρ

Τα μαλλιά σας μοιάζουν πάντα χτενισμένα. Με ένα απλό στέγνωμα, τα μαλλιά σας μοιάζουν περιποιημένα. Έχει εξαφανιστεί το φριζάρισμα και χωρίς να καταφύγετε στην πρέσα, έχετε ίσια, ανάλαφρα μαλλιά.

Δεν χρειάζονται πολλά προϊόντα styling. Το ίσιωμα γίνεται περιττό, όπως και τα περισσότερα προϊόντα styling: αφροί, λακ, λάδια και ειδικά conditioner.

Δεν τα ταλαιπωρείτε τόσο. Στην πραγματικότηα, το μόνο που χρειάζεστε είναι στέγνωμα με σεσουάρ με κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω και είσαι έτοιμη!

Τα κατά

Κόστος: Η θεραπεία κερατίνης έχει από μόνη της ένα σημαντικό κόστος. Αρχικά, για να είστε σίγουρη για το αποτέλεσμα, καλό είναι να γίνεται σε κάποιο αξιόπιστο κομμωτήριο που φημίζεται για την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνικής. Πρέπει να υπολογίζετε ότι θα σας κοστίσει τουλάχιστον 80-100 ευρώ. Επιπλέον, τα σαμπουάν με τα οποία πρέπει να λούζεται κάποιος μετά την κερατίνη είναι ειδικά και δεν περιέχουν θεεικά άλατα. Τα περισσότερα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι αρκετά ακριβά: 15-25 ευρώ. Ωστόσο, υπάρχουν πιο οικονομικές επιλογές και μάλιστα και από ελληνικές εταιρείες (κάτω από 10 ευρώ).

Περιορίζονται οι πειραματισμοί με το styling. Ειδικά τους 2 πρώτους μήνες, τα μαλλιά σας ακόμα κι αν τα αφήνετε να στεγνώσουν φυσικά, θα είναι ίσια. Αυτό σημαίνει ότι αν επιχειρήσετε να τα κάνετε μπούκλες, θα “πέσουν” γρήγορα.

* Λαδώνουν πιο εύκολα. Αυτό το αναφέρουμε με έναν αστερίσκο. Ποιος είναι αυτός; Ναι, ίσως στην αρχή να νιώσετε τα μαλλιά πιο βαριά και να έχετε την αίσθηση ότι πρέπει να τα λούζετε πιο συχνά. Αλλά όταν αρχίσετε να λούζεστε με σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα (sulfate free), σιγά σιγά θα διαπιστώσετε ότι η τρίχα προσαρμόζεται και όχι μόνο δεν λαδώνει, αλλά αντέχει περισσότερο μέχρι το επόμενο λούσιμο.

Θα λατρέψουν την κερατίνη όσες:

  • Έχουν κυματιστά μαλλιά, τα οποία φριζάρουν εύκολα.
  • Ισιώνουν συχνά τα μαλλιά τους και θέλουν να σταματήσουν να τα καταστέφουν τόσο.
  • Έχουν μαλλιά με αρκετή ψαλίδα αλλά δεν θέλουν να κόψουν τις άκρες. Η κερατίνη θα τους δώσει όψη υγείας και θα αναβάλλει το ραντεβού για κούρεμα. Προσοχή: Όταν η κερατίνη εξασθενήσει θα επανεμφανιστούν οι κατεστραμένες άκρες αλλά τουλάχιστον η τρίχα θα έχει “πάρει το χρόνο” της για να μακρύνει και εσύ να μη χάσεις το μήκος που τόσο θες.
  • Έχουν κάποιο κούρεμα που απαιτεί πιστολάκι και μόνιμη περιποίηση (αφέλειες, φράντζα, κοντό καρέ σε σπαστά μαλλιά).

Να την αποφύγουν όσες:

  • Έχουν πολύ λαδωμένα μαλλιά.
  • Έχουν πολύ σγουρά μαλλιά – η θεραπεία κερατίνης θα κρατήσει πολύ λίγο.
  • Θέλουν να αλλάζουν συχνά styling στα μαλλιά.