ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Κρύψτε χρόνια φροντίζοντας τα μαλλιά σας

Ολοι θέλουν να δείχνουν όμορφοι και ακόμη ομορφότεροι.

Υπάρχουν δυστυχώς ορισμένα κομμωτικά ατοπήματα που ενδεχομένως κάνετε και σας προσθέτουν χρόνια χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα.

Υπερβολική χρήση προϊόντων styling

Καμιά φορά οι γυναίκες λατρεύουν να συνδυάζουν τα προϊόντα styling μεταξύ τους. Ζελέ, λακ, αφροί και σπρέι λάμψης, ο συνδυασμός των οποίων ευελπιστείτε να σας δώσουν τέλεια, λαμπερά μαλλιά με όγκο και ζωντάνια, καταλήγουν εν τέλει να τα βαραίνουν και να τα κάνουν να φαίνονται βρώμικα και ταλαιπωρημένα. Για να αποφύγετε αυτό το αφύσικο αποτέλεσμα, εφαρμόστε ένα απαλό προϊόν στις ρίζες των βρεγμένων μαλλιών και στην συνέχεια στεγνώστε όπως συνήθως. Στο τέλος απλώς ψεκάστε ελάχιστα με κάποιο σπρέι λάμψης.

Ψαλίδα

Η ψαλίδα και οι ταλαιπωρημένες άκρες, κάνουν αδιαμφισβήτητα τα μαλλιά σου να φαίνονται κουρασμένα και, κατ’ επέκταση, και εσάς. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι κόβετε την ψαλίδα τουλάχιστον ανά δύο μήνες. Μη ξεχνάτε επίσης να τα ενυδατώνετε συχνά με τις απαραίτητες μάσκες και θεραπείες.

Το υπερβολικό ντεκαπάζ

Το να ανοίγετε υπερβολικά το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερες. Γι αυτό τον λόγο, αντί να κάνετε υπερβολικό ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά, προτιμήστε τις ανταύγειες που θα ανοίξουν τα μαλλιά σας μερικούς τόνους. Επίσης οι ανταύγειες είναι και λιγότερο καταστροφικές για την υγεία των μαλλιών καθώς δεν απαιτούν την συχνή ανανέωση της ρίζας που θέλει το ντεκαπάζ.

Το υπερβολικά σκούρο χρώμα

Αντίστοιχα με το ανοιχτό, έτσι και το πολύ σκούρο χρώμα στα μαλλιά μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερες καθώς τονίζει τις ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους ενώ δίνει έμφαση και στις σκιές του προσώπου σας. Και πάλι οι σκούρες ανταύγειες είναι πιθανότατα η συμβουλή που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Οι ανταύγειες θα δώσουν άλλη διάσταση στο χτένισμά ενώ θα δημιουργήσουν και το τέλειο “κάδρο” για το πρόσωπό σας.

Οι πολύ σφιχτές κοτσίδες

Όταν σηκώνετε τα μαλλιά ψηλά και όταν τα πιάνετε πολύ σφιχτά, η αλήθεια είναι πως αυτό πιθανότατα θα δημιουργήσει ένα αυτόματο “λίφτινγκ”. Ωστόσο έχετε υπόψιν πως αυτό το χτένισμα θα τονίσει και οποιαδήποτε ατέλεια του προσώπου σας. Γι αυτό τον λόγο κάθε φορά που πιάνετε τα μαλλιά ψηλά προτιμήστε να αφήνετε κάποιες μπροστινές τούφες ελεύθερες.

Οι ψυχρές αποχρώσεις

Εάν πραγματικά θέλετε να έχετε ένα πιο νεανικό πρόσωπο, αποφύγετε τις πολύ σαντρέ αποχρώσεις, γιατί το μόνο που θα κάνουν είναι να σας προσθέσουν χρόνια. Εάν είστε ξανθιές, προτιμήστε κάποιο χρυσαφί χρώμα αντί του γνωστού σαντρέ, Εάν είστε κοκκινομάλλες πείτε ναι σε κάποιο κόκκινο κερασί χρώμα αντί του μπορντό και τέλος στην περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι καστανά, προτιμήστε τα ζεστά καφέ χρώματα από τα ψυχρά μαύρα.