ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Λάδι αγριοτριανταφυλλιάς: στην κορυφή της αντιγήρανσης!

Είναι μια εξαιρετική πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων που σφραγίζουν την υγρασία και δυναμώνουν τα κύτταρα και προβιταμίνης Α. Συγχρόνως, βοηθάει στην ομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης και στο ομοιόμορφο χρώμα επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία γιατί προσφέρει αναζωογόνηση, ανακουφίζει από ερεθισμούς, όπως δερματίτιδα, εγκαύματα, έκζεμα, δυναμώνει τα εύθραυστα νύχια και κάνει ευκολοχτένιστα τα ξηρά μαλλιά.

Οι καλλυντικές χρήσεις του αγριοτριαντάφυλλου

Το έλαιο που προέρχεται από την έκθλιψη των καρπών του αγριοτριαντάφυλλου έχει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές, ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, με υψηλότερη περιεκτικότητα από τα εσπεριδοειδή. Ταυτόχρονα όμως, είναι πολύτιμη πηγή βιταμινών Α, Κ, Ε, Β2, Β3 και D ενώ επιπλέον, περιέχει Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα σε ποσοστό 70%.

Όταν λοιπόν εφαρμόζεται στο δέρμα:

*Προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, τη βασική αιτία πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας.

*Συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, εξασφαλίζοντας έτσι ενισχυμένη αντιρυτιδική δράση.

*Βοηθά στην ανάκτηση της φωτεινότητα της επιδερμίδας αναστέλλοντας τη δράση της τυροσινάσης, περιορίζοντας έτσι τις πιθανότητες για την εμφάνιση δυσχρωμιών.

*Προσφέρει πλούσια θρέψη στις ώριμες, ξηρές επιδερμίδες.

*Εξασφαλίζει επαρκή ενυδάτωση αποτρέποντας την απώλεια νερού από την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας χωρίς να φράζει τους πόρους.

*Ξεχωρίζει για την επουλωτική και αναπλαστική του δράση, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ηλιακού εγκαύματος, στα σημάδια της ακμής και στις κοκκινίλες.

*Έχει αντιβακτηριδιακή δράση.

*Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.