ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τι είναι η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη

Η αποτρίχωση με Laser, μέχρι πρότινος περιοριζόταν σε άτομα με σκούρες τρίχες και ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ωστόσο, με το laser Αλεξανδρίτη, κάθε είδους τριχοφυία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Η αποτρίχωση με laser Alexandrite (Αλεξανδρίτη), αφορά γυναίκες και άντρες και εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του σώματος και στο πρόσωπο, αφαιρώντας την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με ασφάλεια.

Το laser Αλεξανδρίτη εκπέμπει δέσμη φωτός που απορροφάται από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα, αφήνοντας τη γύρω περιοχή της επιδερμίδας ανεπηρέαστη.

Η ενέργεια από το laser Alexandrite στοχεύει στα μελανοφόρα κύτταρα των τριχών και με μήκος κύματος στα 755 nm απορροφάται επιλεκτικά στο μέγιστο από τη μελανίνη, τη χρωστική ουσία που προσδίδει το χρώμα στην τρίχα. Η επακόλουθη αύξηση της θερμοκρασίας στους θύλακες των τριχών έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των κυττάρων, που είναι υπεύθυνα για την επανέκφυσή τους, χωρίς να καταστρέφεται η επιδερμίδα και ο περιβάλλων ιστός.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η επιδερμίδα προστατεύεται από μηχανισμό δυναμικής ψύξης της επιδερμίδας, όπου ψυκτικό υγρό ψεκάζει την επιδερμίδα, ψύχοντας τα ανώτατα στρώματά της. Με αυτήν την μέθοδο, η θεραπεία είναι ανώδυνη και αποτελεσματική.

Το αποτέλεσμα είναι μία καθαρή επιδερμίδα χωρίς τρίχες και χωρίς το φόβο δημιουργίας θυλακίτιδας, όπως είχαμε συνηθίσει με τις παλιές παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης χαλάουα, ξυράφι κ.α.

Διάστημα εφαρμογής και αριθμός συνεδριών

Η θεραπεία με laser Αλεξανδρίτη για να έχει μέγιστο αποτέλεσμα η συνεδρία (εφαρμογή), πρέπει να γίνεται όταν οι τρίχες βρίσκονται στο αναγενές τους στάδιο, έτσι ώστε προκαλώντας ατροφία στις ρίζες τους ανακόπτεται η επανέκφυσή τους. Οι πρώτες συνεδρίες θα πρέπει να γίνονται με χρονικό διάστημα μεταξύ 6 με 8 εβδομάδων γιατί το αναγενές στάδιο των τριχών έχει διαφορετική διάρκεια για κάθε περιοχή του σώματος και ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Το σημαντικό είναι ότι το δέρμα μένει καθαρό χωρίς καθόλου τριχοφυΐα μεταξύ των συνεδριών με laser.

Όσο αφορά στον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν για ένα οριστικό αποτέλεσμα, οι 6 συνεδρίες είναι υποχρεωτικές κι αν υπάρχουν ορμονικοί παράγοντες που επηρεάζουν, μπορεί να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες ανάλογα από άτομο σε άτομο, ακόμα και στο ίδιο άτομο σε διαφορετική περιοχή (π.χ. πρόσωπο και πόδια).