ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Lower body lift – ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Πρόκειται για μια επέμβαση που αφορά ασθενείς μετά από μεγάλη απώλεια βάρους.

Η συγκεκριμένη επέμβαση διορθώνει όλο το κατώτερο τμήμα του σώματος και αφορά τη διόρθωση της περίσσειας στη κοιλιακή χώρα, την περίσσεια στα πλάγια του κορμού καθώς και στο οπίσθιο τμήμα του κορμού.

Επίσης στην ίδια επέμβαση διορθώνεται η χαλάρωση και η πτώση των γλουτών. Πρόκειται δηλαδή για μια επέμβαση η οποία διορθώνει σημαντικά όλο το τμήμα του σώματος από το πλευρικό τόξο μέχρι τη μεσότητα των μηρών.

Σε ποιους απευθύνεται

Η επέμβαση αφορά ασθενείς με μεγάλη απώλεια βάρους ασθενείς με χαλάρωση περιμετρικά γύρω από την κοιλιακή χώρα καθώς και στα κάτω  άκρα (μηροί-γλουτοί).

Οι ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν στην επέμβαση αυτή θα πρέπει:

  • Να είναι υγιείς.
  • Να μη έχουν καμία ψυχιατρική διαταραχή.
  • Να έχουν σταθεροποιήσει το βάρος τους τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Αφορά επίσης:

  • Γυναίκες που ήταν παχύσαρκες αλλά κυμαίνονται γύρω στα 8-12 κιλά πάνω από το φυσιολογικό τους βάρος και δε μπορούν να το χάσουν.
  • Ασθενείς με φυσιολογικό βάρος οι οποίοι όμως θέλουν να βελτιώσουν το περίγραμμα του σώματος τους.
  • Ασθενείς που υποβλήθηκαν σε λιποαναρρόφηση και έχουν περίσσεια δέρματος στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η επέμβαση

Το Lower Body Lift αφορά την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος γύρω από την κοιλιακή χώρα (κοιλιοπλαστική) καθώς και από τα πλάγια του κορμού και στην οπίσθια επιφάνεια μέχρι την μέση γραμμή της σπονδυλικής στήλης στο ύψος του κόκκυγα (ουρά) . Συγχρόνως με την αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος περιμετρικά εκτελείται και  λιποαναρρόφηση στου μηρούς και στους γλουτούς για μεγιστοποίηση του αισθητικού αποτελέσματος.

Με το Lower Body Lift γίνεται:

  1. Ενίσχυση του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος
  2. Ανόρθωση του πεσμένου εφηβαίου
  3. Σχηματισμός μέσης
  4. Ανόρθωση των μηρών και των γλουτών

Οι επεμβάσεις αυτές απαιτούν γενική αναισθησία και διαρκούν περίπου 5-6 ώρες.

Αποθεραπεία

Ο ασθενής μετά την έξοδο από το νοσοκομείο μπορεί να κινητοποιηθεί κανονικά και εξυπηρετεί τις καθημερινές του ανάγκες στην αρχή για λίγες μέρες μέσα στο σπίτι.

Συνήθως η επιστροφή στην εργασία είναι μετά από 15 ημέρες διότι σε πολλές περιπτώσεις πραγματοποιούνται συνδυαστικές επεμβάσεις.

Κατά τις πρώτες 5 ημέρες αποφύγετε την έντονη κόπωση καθώς και την οδήγηση για 12-15 ημέρες. Τα ράμματα δεν αφαιρούνται είναι απορροφήσιμα.