ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Λιπαρή επιδερμίδα; Αντιμετωπίστε την μεθοδικά!

Ο τύπος της επιδερμίδας, είναι ένα πόρισμα που συνήθως απαιτεί τη γνώση ενός ειδικού, μια γνώση πολύτιμη για να φροντίζουμε στοχευμένα το δέρμα μας.

Αν το πόρισμα αυτό οδηγήσει στη λιπαρή επιδερμίδα, τότε τα δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να συμπεριφερθούμε σε αυτόν τον τύπο δέρματος πολύ σαφής.

Γιατί έχετε λιπαρή επιδερμίδα

Η λιπαρή επιδερμίδα σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι τις περισσότερες φορές κληρονομική και έχει κάποια πολύ βασικά χαρακτηριστικά που την καθορίζουν, που είναι σχετικά εύκολο να τα εντοπίσει κάποιος. Πρόκειται για ένα παχύ δέρμα, με ορατούς πόρους και το χαρακτηριστικό γυάλισμα σε όλο το πρόσωπο, ενώ τις περισσότερες φορές και στις πιο καίριες ηλικίες ή στιγμές όπως είναι η εφηβεία ή οι μέρες πριν την έμμηνο ρύση, παρουσιάζει σπυράκια – αν δεν υποφέρει ήδη από εφηβική ή ενήλικη ακμή.

Παράλληλα, πέρα από τα σπυράκια, την ακμή ή την τάση για ακμή, εμφανίζει και μαύρα στίγματα που είναι εξίσου ενοχλητικά. Η γυαλάδα που παρουσιάζει είναι πιο έντονη και γενικευμένη και δεν εμφανίζεται μόνο στη μύτη ή στο μέτωπο –στη «ζώνη Τ», όπως αλλιώς ονομάζονται τα συγκεκριμένα σημεία–, καθώς τότε μιλάμε για μεικτή επιδερμίδα.

Λιπαρή άρα αγέραστη!

Η έντονη λιπαρότητα είναι αυτή που την καθιστά και πιο ανθεκτική σε σχέση με τους άλλους τύπους επιδερμίδας, ενώ παράλληλα εμφανίζει λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες από ό,τι για παράδειγμα ένα ξηρό δέρμα. Αυτό που είναι απαραίτητο για τη λιπαρή επιδερμίδα, όπως και για κάθε τύπο επιδερμίδας, είναι να ακολουθείται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιποίησης με τα κατάλληλα συστατικά. Τέτοια συστατικά είναι το Βιολογικό Έλαιο Τεϊόδεντρου ή αλλιώς tea tree και το γκρέιπφρουτ, που αποτελούν έναν φυσικό θησαυρό φροντίδας για τη λιπαρή επιδερμίδα, καθώς βοηθούν στον βαθύ καθαρισμό της, στη μείωση των διεσταλμένων πόρων και στη ρύθμιση της λιπαρότητας.

Περιποίηση του λιπαρού δέρματος  

Ο βασικός στόχος της περιποίησης του λιπαρού δέρματος είναι να ελαχιστοποιηθεί η υπερβολική παραγωγή σμήγματος που έχει όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που αναφέραμε παραπάνω. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να επιλέγετε σωστά τα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν στη μάχη ενάντια στην έντονη λιπαρότητα και στην περιποίηση του ιδιαίτερου αυτού δέρματος.

Ξεκινώντας από τον καθαρισμό, πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν που να καθαρίζει βαθιά τους πόρους και να ρυθμίζει τη λιπαρότητα χωρίς να ερεθίζει τη λιπαρή επιδερμίδα.

Για πιο ενισχυμένο καθαρισμό, είναι σημαντικό να εντάξετε στην εβδομαδιαία ρουτίνα μας και μια μάσκα, καθώς θα δώσει μια επιπλέον ενίσχυση στην περιποίησή μας. Το βιολογικό έλαιο τεϊόδεντρου σε συνδυασμό με τον ενεργό άνθρακα, αποτελούν έναν ισχυρό συνδυασμό συστατικών που δρα αποτελεσματικά στη λιπαρή επιδερμίδα. Θαύματα κάνει επίσης η μάσκα με πράσινη άργιλο.  

Αντιστοίχως, στο κομμάτι της ενυδάτωσης οφείλετε να είστε πολύ προσεκτικοί. Η πεποίθηση ότι το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται ενυδάτωση είναι πολύ λανθασμένη και μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση του δέρματος. Σαφώς και χρειάζεται η λιπαρή επιδερμίδα ενυδατική φροντίδα, αρκεί αυτή να προκύπτει από ειδικά μελετημένες συνθέσεις που σέβονται τις ιδιαιτερότητές της.

Αν η ακμή είναι παρούσα, τότε θα πρέπει η ενυδάτωση να είναι συνδυασμένη με τοπικές δερματολογικές θεραπείες, ώστε να υπάρχει δράση ενάντια στα σπυράκια, αλλά να μην αφυδατώνεται όλο το υπόλοιπο πρόσωπο.