ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

H ζωή στην πόλη γερνά το δέρμα: Έτσι θα το προστατεύσετε

Οι συνθήκες που επικρατούν σε μία μεγάλη πόλη επιβαρύνουν πολύ το δέρμα μας. Σε συνδυασμό μάλιστα με το στρες του σύγχρονου τρόπου ζωής δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την επιδερμίδα μας.

Ξηρότητα, ακμή, κορεσμένοι πόροι ερεθισμοί ακόμα και δερματικές αλλεργίες είναι μερικά απ’ τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων. Η ζωή στην πόλη κάνει κακό στο δέρμα μας. Ας δούμε πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε, χωρίς να χρειαστεί να μετακομίσουμε.

Η ρύπανση

Η ρύπανση είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα σας. Προκαλεί βλάβες ορατές, αλλά επιδρά και σε ένα άλλο επίπεδο λιγότερο εμφανή.

Η ορατή βλάβη συμβαίνει λόγω του νέφους και της βρωμιάς που μεταφέρονται στο δέρμα και τα μαλλιά. Το πόσο βρώμικο είναι το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε το συνειδητοποιούμε όταν καθαρίζουμε το δέρμα μας το βράδυ και βλέπουμε εκείνα τα γκρίζα υπολείμματα που εμφανίζονται στο βαμβάκι.

Η αόρατη βλάβη προκαλείται λόγω των τοξικών ατμών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα όπως το διοξείδιο του αζώτου, το διοξείδιο του θείου και το μονοξείδιο του άνθρακα που προάγουν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών στο δέρμα. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες αποβάλλουν την ενυδάτωση του δέρματός σας, προκαλούν αποχρωματισμούς καθώς και λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Τι μπορείτε να κάνετε

Για να αφαιρέσετε όλες αυτές τις ακαθαρσίες που κάθονται στο δέρμα σας λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος, ένας αποτελεσματικός καθαρισμός είναι κάτι περισσότερο από απλώς απαραίτητο.

Ένα καλό γαλάκτωμα είναι ιδανικό για να ηρεμήσει το δέρμα, αφαιρώντας τη βρωμιά και κάνοντάς το απαλό και να προσφέρει ενυδάτωση. Το γαλάκτωμα θα πρέπει πάντα να συνδυάζεται με την κατάλληλη για τον τύπο επιδερμίδας σας λοσιόν. Η χρήση της είναι απαραίτητη για να συσφίξει τους πόρους.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε όμως και το υπόλοιπο σώμα, που επίσης έχει ανάγκη από καλό καθαρισμό και ενυδάτωση. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα φροντίστε το δέρμα σας κάνοντας απολέπιση ή με μια μάσκα καθαρισμού δέρματος. Για περιπτώσεις με τάση ακμής είναι ιδανικά τα προϊόντα που περιέχουν AHAs (Alpha Hydroxy Acids) όπως γλυκολικό οξύ, γαλακτικό οξύ και άλλα.

Το άγχος

Το άγχος από μόνο του μπορεί να μας κάνει να μοιάζουμε 10 χρόνια μεγαλύτεροι. Δυστυχώς, το άγχος είναι κομμάτι της σύγχρονης ζωής και όλοι περνούν περιόδους έντονου κάποια στιγμή. Μία μεγάλη πόλη κρύβει αμέτρητους λόγους που επιτείνουν το στρες.

Διαφορετικοί παράγοντες όπως η οδήγηση μεγάλων αποστάσεων, οι κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι αυξημένες ευθύνες στην εργασίας και τα καθημερινά καθήκοντα αυξάνουν τα επίπεδα άγχους. Και αυτό επηρέαζει το δέρμα μας από μέσα. Το άγχος προάγει την παραγωγή κορτιζόλης, μιας ορμόνης που μειώνει την άμυνα του δέρματός μας και επιβραδύνει την ανανέωση των δερματικών κυττάρων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξεσπάσματα ακμής, ερυθρότητα, αφυδάτωση, ακόμα και ξεφλούδισμα της επιδερμίδας.

Τι μπορείτε να κάνετε

Ένας αγχωτικός τρόπος ζωής ή το άγχος ως ένας προσωπικός τρόπος αντίδρασης σε συνθήκες πίεσης δεν μπορεί εύκολα να αλλάξει. Σίγουρα όμως μπορείτε να ενισχύσετε την άμυνα του δέρματός σας απέναντι στο οξειδωτικό στρες. Τα προϊόντα που περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες είναι μια καλή επιλογή για την θωράκιση της επιδερμίδας.

Έχει μεγάλη σημασία επίσης να προστατεύστε πάντα απ’ την υπεριώδη ακτινοβολία με το κατάλληλο για το δέρμα σας αντηλιακό. Εκτός απ’ την ισορροπημένη διατροφή και την κατανάλωση νερού, η επίσκεψη στο ιατρείο ενός δερματολόγου ή ενός πλαστικού μπορεί να σας δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Με έναν καλό ιατρικό καθαρισμό και την κατάλληλη θεραπεία ενυδάτωσης μπορείτε να ενισχύσετε την δύναμη της επιδερμίδας σας απέναντι στις δύσκολες συνθήκες.