ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Λύση στην ατροφία και τη χαλάρωση δίνει το fat grafting

Μια πιο δραστική μέθοδος, περισσότερο επεμβατική αλλά και πολύ πιο αποτελεσματική είναι το fat grafting ή λιπομεταφορά στο πρόσωπο.

Ο χρόνος προκαλεί μια ατροφία του λίπους του προσώπου, που επιτείνει τη χαλάρωση του δέρματος. Προοδευτικά το λίπος αδειάζει από τα ζυγωματικά και τα μάγουλα ενώ το δέρμα «σακουλιάζει».

Λιπομεταφορά

Η μεταφορά λίπους ή λιπομεταφορά στη περιοχή από τον ίδιο ασθενή, που παίρνεται με λιποαναρρόφηση, αποκαθιστά τη σφριγηλότητα και επαναφέρει την εικόνα της νεότητας. Το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό και με το χρόνο αυτό βελτιώνεται ακόμα περισσότερο. Είναι γνωστό ότι τα λιποκύτταρα έχουν γύρω τους μεγάλο αριθμό βλαστοκυττάρων, που στο χρόνο προάγουν την ανάπλαση του δέρματος και της επιδερμίδας, όταν έρχονται σε επαφή με αυτό.

Δεύτερο ευεργετικό αποτέλεσμα είναι η αποκατάσταση του χαμένου όγκου, και τέλος η τεχνική από μόνη της «τραυματίζει» το υποδόριο ενεργοποιώντας τη παραγωγή του ινώδους ιστού και του κολλαγόνου και επομένως τη σύσφιξη συνολικά του προσώπου.

Η διαδικασία

Η τεχνική είναι απλή και γίνεται με τοπική αναισθησία. Η διαδικασία γίνεται αρκετά ανεκτή όσο και η τοποθέτηση των γνωστών νημάτων. Μετεγχειρητικά δεν υπάρχει καθόλου πόνος. Υπάρχει όμως ένα οίδημα που διατηρείται για περίπου δύο εβδομάδες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα που προοδευτικά βελτιώνεται εμφανίζεται μετά το μήνα. Επανάληψη της διαδικασίας μπορεί να γίνει μετά από εξάμηνο αν κριθεί αναγκαία και το αποτέλεσμα είναι πλέον οριστικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.