ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Microblading: Τα πάντα για την τεχνική που κάνει πλούσια τα φρύδια!

Η ιαπωνική μέθοδος βαφής για πιο φυσικά σχήματα φρυδιών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.

Το Microblading, είναι η τεχνική που απευθύνεται σ’ όσες ή όσους επιθυμούν να διορθώσουν το σχήμα των φρυδιών τους είτε έχουν πτώση τριχών λόγω κάποιας πάθησης.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι πως αν εφαρμοστεί υπό κατάλληλες προϋποθέσεις το αποτέλεσμα δείχνει αρκετά φυσικό.
Ωστόσο υπάρχουν κάποια ερωτηματικά σε σχέση με την εν λόγω τεχνική.

Αποτελεί το Microblading μια ασφαλή μέθοδο ημιμόνιμου μακιγιάζ;

Ναι, αν και εφόσον γίνει σε πιστοποιημένο ινστιτούτο με επαρκώς εκπαιδευμένους τεχνίτες σε διάφορες τεχνικες (όχι μόνο Microblading) και εμπειρία, κατι που θα σας διασφαλίσει ότι θα επιλεχθεί η σωστή τεχνική για ένα άριστο αποτέλεσμα, χωρίς υπερβολικό τραυματισμό της περιοχής.

Ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για την τεχνική;

Για να εφαρμοστεί Μicroblading η υποψήφια πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. Το δέρμα θα πρέπει να είναι αρκετά σφριγηλό και ελαστικό. Συνήθως δεν προτείνεται σε κυρίες άνω των 45 ετών με ώριμη επιδερμίδα. Ο ιδανικός τύπος δέρματος είναι το κανονικό, και κατάλληλη είναι η λεία επιδερμίδα για να μπορέσει η ειδικός να σχεδιάσει λεπτές τριχούλες που θα προσομοιάσουν με τις φυσικές και, κυρίως, θα διατηρηθούν με την πάροδο του χρόνου.

Πώς γίνεται το Microblading;

Με την τεχνική Microblading, η εμφύτευση των χρωστικών στην επιδερμίδα, γίνεται μ’ ένα χειροκίνητο πενάκι που στην άκρη του προσαρμόζεται μια αποστειρωμένη λεπίδα. Η λεπίδα αποτελείται όχι από μία, όπως στο κλασσικό ημιμόνιμο μακιγιάζ, αλλά από 18 λεπτές βελόνες στην σειρά. Με απαλή πίεση γλιστράει πάνω στο δέρμα εμποτίζοντας το με υποαλεργικές χρωστικές ουσίες, σχηματίζοντας πολλές λεπτές γραμμές.

Οι χρωστικές πρέπει να εισχωρούν στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος, μόνο τότε θα είναι φυσικό το αποτέλεσμα. Αν η χρωστική εισχωρήσει πιο βαθιά οι σχεδιασμένες τρίχες θα απλώσουν με την πάροδο του χρόνου και θα γκριζάρουν υπερβολικά. Κατά την εφαρμογή γίνεται χρήση τοπικού αναισθητικού και ο πόνος είναι σχεδόν μηδενικός.

Ενδείκνυται για την περίπτωση της αλωπεκίας;

Όταν υπάρχει αρκετή αραίωση ή ολική αλωπεκία της περιοχής, το microblading από μόνο του σαν τεχνική δεν αρκεί για να έχουμε ένα γεμάτο φρύδι. Θα πρέπει να συνδυαστεί με κάποια ακόμα τεχνική του ημιμόνιμου μακιγιάζ όπως «Ελαφρά Σκίαση», ώστε να μην δημιουργεί την αίσθηση του άδειου φρυδιού.

Σε ποιες περιπτώσεις το Microblading αντενδείκνυται;

Το Microblading δεν επιτρέπεται σε περιοχές με αλλοίωση δέρματος, μελάνωμα, έρπη, λειχήνες, λεύκη, ψωρίαση, σε άτομα με βηματοδότη, σακχαρώδη διαβήτη, τάση για χηλοειδή σχηματισμούς καθώς και σε άτομα που κάνουν λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων. Επίσης δεν επιτρέπεται στην περίοδο εγκυμοσύνης και θηλασμού. Στο κλασικό Ημιμονιμο Μακιγιάζ οι περιορισμοί είναι λιγότεροι.

Πόσο καιρό διαρκεί το αποτέλεσμα της τεχνικής Microblading;

Το Microblading κρατάει από έξι μήνες έως 2 χρόνια.

Πότε δεν προτείνεται το Microblading;

Σε περιπτώσεις ευαίσθητου δέρματος, αυξημένης εφίδρωσης, λιπαρότητας και διεσταλμένων πόρων, σε ατομα με ευρυαγγείες. Επίσης, σε πολύ ξανθά άτομα ή σε άτομα που έχουν εφαρμόσει το microblading πάνω από 3 φορές στο παρελθόν, σε ατομα με μερική ή ολική αλωπεκία. Επίσης δεν συνιστάται σε ηλικίες άνω των 45 ετών.

Ποια είναι η ιδανική περίπτωση για Microblading;

Τα άτομα με ατελή φρύδια, με αρκετά σκούρες και χοντρές τρίχες και, κυρίως, σε λείο και ανθεκτικό δέρμα (όπως το ασιατικό δέρμα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.