ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Mid face lift: Σε ποιες απευθύνεται

Η επέμβαση του ενδοσκοπικού (Mid Face Lift) αφορά κυρίως το μέσο τριτημόριο του προσώπου: από τη γραμμή του φρυδιού μέχρι τη γωνία της κάτω γνάθου, και από τις δύο πλευρές.

Οι ιστοί του προσώπου που βρίσκονται κεντρικά των γραμμών από αυτήν αφορούν το μέσο πρόσωπο και το οποίο είναι και το πρώτο που υφίσταται τις πρώτες επιπτώσεις της γήρανσης.

Συνήθως οι πρώτες αλλαγές σε ένα πρόσωπο αφορούν το μέσο πρόσωπο όπου η ρινοπαρειακή ρυτίδα γίνεται πιο βαθιά. Αυξάνεται η χαλάρωση των ιστών στην περιοχή της παρειάς (μάγουλο), καθώς και η περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια (σακούλες, έντονες γραμμές). Γενικά το πρόσωπο φαίνεται πιο κουρασμένο και πιο λυπημένο.

Τα πρώτα σημάδια

  1. Σακούλες στα κάτω βλέφαρα.
  2. Χαλάρωση της περιοχής των κάτω βλεφάρων.
  3. Έντονες ρινοπαρειακές ρυτίδες.
  4. Γενικευμένη πτώση και χαλάρωση του μέσου προσώπου.

Αν έχετε τα παραπάνω σημάδια του χρόνου, το Mid face lift υπόσχεται ένα πρόσωπο 10-15 χρόνια νεότερο. Ανορθωμένο και πιο ξεκούραστο.

Πώς γίνεται η επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται μέσω μικροσκοπικών τομών (1-2cm) στο τριχωτό της κεφαλής καθώς και ενδοστοματικά. Μέσω της χρήσης του ενδοσκοπίου του προσώπου ανορθώνεται στην αρχική του θέση μέσα από τις ουσιαστικά αόρατες τομές.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι γύρω στις 2.30-3 ώρες, μετά το τέλος της επέμβασης ο ασθενής παραμένει στο Νοσοκομείο για κάποιες ώρες και εν συνεχεία μπορεί να αποχωρήσει για το σπίτι του.

Σε ορισμένες περιπτώσεις συνδυαστικών επεμβάσεων όπως Brow LiftΒλεφαροπλαστικήMid face Lift και Neck Lift ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει την επόμενη ημέρα.

Ο ασθενής εξέρχεται από το Νοσοκομείο χωρίς επιδέσμους και πιεστική επίδεση απλά με 2-3 ειδικά αυτοκόλλητα χαρτάκια στο κάτω τμήμα των ματιών και στο ύψος των ζυγωματικών.

Το πρόσωπο παρουσιάζει ένα οίδημα-πρήξιμο το οποίο αρχίζει να υποχωρεί μετά τις 7 ημέρες και το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές μέσα σε 20-30 ημέρες.

Τι αποτελέσματα αναμένονται

To Mid Face Lift επιτυγχάνει ανόρθωση του μέσου προσώπου. Δηλαδή μείωση της ρινοπαρειακής ρυτίδας, αύξηση όγκου των ζυγωματικών διότι ανορθώνει τους πτωτικούς ιστούς, εξαφάνιση της βλεφαροπαρειακής αύλακας λόγω πτώσης του μέσου προσώπου, εξαφάνιση της χαλάρωσης του κάτω βλεφάρου και των σακούλων του.