ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πόσο επιβαρύνουν ο ήλιος και η θάλασσα μια αυξητική στήθους

Η ανάρρωση μετά από χειρουργική επέμβαση αυξητικής του μαστού ποικίλλει.

Η πλειοψηφία των ασθενών με αυξητική στήθους χρειάζεται μία εβδομάδα αποχής από τα καθήκοντά τους. Ανάλογα με το περιβάλλον εργασίας και με είδος της εργασίας (χειρωνακτική, βαριά εργασία) μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Οι ασθενείς ενθαρρύνονται να περπατούν αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση για να αποφεύγονται οι θρόμβοι στα πόδια. Όταν πρόκειται για άσκηση και άλλες δραστηριότητες, μπορεί επίσης να ποικίλει ανάλογα με το είδος των ασκήσεων ή των δραστηριοτήτων που πρόκειται να εκτελέσετε.

Μετά από την αύξηση του μαστού, συνιστάται να αποφεύγετε να σηκώνετε βάρη καθώς και την έντονη άσκηση για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Η κολύμβηση είναι μια άλλη δραστηριότητα που πρέπει να αναβληθεί κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας. Είτε στην παραλία είτε στην πισίνα, οι δραστηριότητες νερού μπορεί να σας θέσουν σε κίνδυνο και να έχετε σοβαρές επιπλοκές. Δεν συνιστάται να βυθίζετε τα στήθη σας στο νερό της πισίνας μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία, για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα πρωτόκολλα του ιδίου χειρουργού σας και την εξέλιξη της ανάρρωσης. 

Επιπλέον, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και τις ακτίνες UV θα πρέπει ν’ αποφεύγεται. Συζητήστε με τον χειρουργό χειρουργό για τις συμβουλές του σχετικά με την επιστροφή στην πισίνα και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες μετά την αύξηση του μαστού. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού χειρούργου, ειδικά για το επίπεδο δραστηριότητας που μπορείτε να κάνετε και τις προγραμματισμένες εξετάσεις παρακολούθησης, για ταχύτερη επούλωση και ανάκαμψη.