ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πού οφείλεται η τριχόπτωση

Η τριχόπτωση αποτελεί μια σοβαρή πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στη ζωή τους.

Η πιο συχνή αιτία της τριχόπτωσης είναι η κληρονομικότητα, ωστόσο υπάρχουν πολλοί ακόμη παράγοντες οι οποίοι μπορεί να επιδεινώσουν ή να επιταχύνουν την απώλεια των μαλλιών –όπως η γήρανση, το άγχος, οι ορμονικές μεταβολές, οι δερματικές παθήσεις, οι λοιμώξεις, η ατμοσφαιρική ρύπανση– και τους οποίους ένας ασθενής πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του προτού ξεκινήσει την κατάλληλη για εκείνον θεραπεία.

Η έγκαιρη διάγνωση βάση για τη θεραπεία

Βάση για τη σωστή, αποτελεσματική και οριστική θεραπεία της τριχόπτωσης αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση και είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε και να κατανοήσουμε το γεγονός αυτό, διότι έρευνες έχουν δείξει πως ένας στους τρεις δεν γνωρίζει από τι ακριβώς πάσχει και δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα του προβλήματός του!

Πράγματι, το ποσοστό των ασθενών που εφαρμόζουν θεραπείες τριχόπτωσης χωρίς προηγουμένως να έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ αγγίζει το 67,3%. Αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά τα άτομα ξεκινούν θεραπείες χωρίς να γνωρίζουν πώς ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.

Πώς να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Η σωστή διάγνωση αποτελεί τη βάση για την επιτυχή και μόνιμη θεραπεία της τριχόπτωσης, είτε πρόκειται για μια απλή θεραπεία, είτε χρειάζεται να προχωρήσει σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, όμως, είναι επίσης απαραίτητη η τήρηση μιας ρουτίνας περιποίησης με τη χρήση κατάλληλων προϊόντων, καθώς και εξίσου η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής.

Οι απαραίτητες βιταμίνες

Η λήψη διαφόρων βιταμινών όπως η βιοτίνη, η οποία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, οι βιταμίνες C, Β3 και E καθώς και ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος βοηθούν στην υγεία της τρίχας. Πιο αναλυτικά, η βιταμίνη Β3 συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας του θύλακα της τρίχας και στην ενυδάτωση των μαλλιών. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το χαμηλό επίπεδο του χαλκού συσχετίζεται με το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών, γι’ αυτό και είναι απαραίτητος για την υγιή λειτουργία πολλών βασικών ενζύμων στο σώμα.  

Προσεκτική χρήση προϊόντων περιποίησης μαλλιών

Προκειμένου να παραμένουν λαμπερά, δυνατά και πλούσια, τα μαλλιά χρειάζονται ειδική φροντίδα με καλλυντικά προϊόντα που συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας της τρίχας.
Προσεκτικό λούσιμο και βούρτσισμα

Εκτός από τη χρήση κατάλληλων προϊόντων, όμως, είναι σημαντικό να γίνεται προσεκτικό λούσιμο και βούρτσισμα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα μαλλιά ταλαιπωρούνται με αποτέλεσμα τη σταδιακή τους πτώση.

Η σημασία του σωστού ύπνου

Μην ξεχνάτε ακόμη τη σημασία του ύπνου. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ για τη σωστή συντήρηση, θρέψη και ενδυνάμωση των μαλλιών σας από τον ίδιο τον οργανισμό.

Πείτε «όχι» στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Η αποφυγή της έκθεσης των μαλλιών σε έντονες καιρικές συνθήκες είναι σημαντική. Για παράδειγμα, οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου αλλά και οι περιοχές με έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτουν την τρίχα και εμποδίζουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.