ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πρωινό ντους VS βραδινό ντους

Πότε αποκομίζουμε περισσότερα οφέλη; Ανάλογα με τη γενικότερη θεωρία σχετικά με την υγεία και την ομορφιά που ακολουθεί κάποιος μπορεί να υποστηρίξει τη μία ή την άλλη επιλογή.

Ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία τόσο από το πρωινό όσο και από το βραδινό ντους.

Σύμφωνα με την κλασική δυτική ιατρική, η καλύτερη ώρα εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σας. Το πρωινό ντους είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανανεώσετε τα κύτταρα του δέρματός σας, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για όσους έχουν λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή. Επειδή κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκρίνεται σμήγμα, όταν πλένεστε το πρωί βοηθάτε τους πόρους να παραμένουν καθαροί και να μη συγκρατούν λιπαρότητα. Τα κύτταρα του δέρματος, που χαλαρώνουν τη νύχτα, διεγείρονται από ένα πρωινό ντους και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη λιπαρή ή την επιρρεπή στην ακμή επιδερμίδα.

Αντίθετα, εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, είναι προτιμότερο να πλένεστει το βράδυ, την ώρα δηλαδή που πραγματοποιείται και η φυσική διαδικασία απολέπισης και αναπλήρωσης του δέρματος.

Σε ό,τι αφορά στο βραδινό ντους, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι έχει εξίσου πολλά οφέλη για το δέρμα αφού έτσι αφαιρείται το μακιγιάζ, η λιπαρότητα και οι ρύποι που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα όλη την ημέρα. Ωστόσο, ίσως το καλύτερο επιχείρημα για ένα ντους πριν τον ύπνο, είναι η θετική του επιρροή στην ποιότητα του ύπνου.

Όταν πέφτετε στο κρεβάτι, θα πρέπει να αισθάνεστε καθαροί. Το βραδινό ντους αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ρουτίνας προετοιμασίας για ύπνο. 

Σημαντική είναι και η θερμοκρασία του νερού. Το χλιαρό νερό είναι το καλύτερο. Ενώ ένα πρωινό χλιαρό ντους μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο υγιές, ένα πολύ ζεστό ντους μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ειδικά για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα.