ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τα οφέλη και οι προκλήσεις μιας πλαστικής το καλοκαίρι

Πολλοί ασθενείς επιλέγουν να προγραμματίσουν τις χειρουργικές επεμβάσεις τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, συχνά αξιοποιώντας το χρόνο διακοπών τους για αποκατάσταση.

Αν προγραμματίζετε πλαστική επέμβαση αυτό το καλοκαίρι, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές σχετικά με την αποθεραπεία το καλοκαίρι.

Τα οφέλη μιας πλαστικής το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι προτιμάται για μια πλαστική επέμβαση από πολλούς ασθενείς. Οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν συχνά χρόνο μακριά από το σχολείο. Οι γονείς μπορεί να έχουν επιπλέον χρόνο καθώς η καθημερινότητά της δεν περιστρέφεται γύρω από το σχολείο των παιδιών. Πολλοί από τους ασθενείς έχουν μέρες αδειών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και επιλέγουν να συνδυάσουν την αποκατάστασή τους με το διάστημα που δεν δουλεύουν.

Οι προκλήσεις μιας πλαστικής το καλοκαίρι

Ο ζεστός καιρός μπορεί να κάνει την αποθεραπεία μετά από πλαστική επέμβαση λίγο πιο δύσκολη. Το κλειδί της αποκατάστασης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι να γνωρίζετε τι θα αντιμετωπίσετε.

• Μετά από πολλές επεμβάσεις χρειάζεται να φοράτε ειδικό κορσέ. Ενδεχομένως αυτό να σας προκαλέσει δυσφορία, λόγω της υπερβολικής ζέστης. Θα πρέπει να υπολογίσετε ότι καλό θα ήταν να παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους και με air condition.

• Ενυδατωθείτε. Η αφυδάτωση μπορεί να είναι ανησυχητική μετά από μια χειρουργική επέμβαση το καλοκαίρι, αν δεν είστε προσεκτικοί. Καταναλώστε πολύ νερό κάθε μέρα, ειδικά πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση. Η σωστή ενυδάτωση μπορεί να επιταχύνει την επούλωση και μπορεί να μειώσει τα δυσάρεστα μεταχειρουργικά συμπτώματα, όπως η ναυτία.

• Μείνετε μακριά από τον ήλιο – Οι τομές και οι ουλές είναι πιο επιρρεπείς στη φθορά του ηλίου από το κανονικό δέρμα. Προσπαθήστε να κρατήσετε τις τομές σας μακριά από τον ήλιο, μέχρι να μην έχουν πλέον ροζ χρώμα. Πολλοί ασθενείς είναι πιο επιρρεπείς στα ηλιακά εγκαύματα αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση.

• Αποφύγετε το κολύμπι – Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για κολύμπι. Αλλά όχι μετά από μια πλαστική. Αποφύγετε τις πισίνες, τους ωκεανούς, τις λίμνες και τις ιαματικές πηγές το καλοκαίρι για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης. Οι ντουζιέρες με καθαρό νερό είναι ασφαλείς, αλλά οι πισίνες απαγορεύονται για αρκετές εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση.