ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τι είναι το λεγόμενο “mommy makeover”

Tα τελευταία χρόνια, μητέρες από 25-50 ετών, καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους και να ανανεώσουν την εικόνα του σώματός τους.

H φιλοσοφία του Mommy Makeover ή αλλιώς πλαστική χειρουργική μετά την εγκυμοσύνη, ουσιαστικά αφήνει τη γυναίκα ελεύθερη να φανταστεί την καλύτερη εκδοχή του εαυτού της, ενδεχομένως χωρίς τις αλλαγές που έχει φέρει στο σώμα της η εγκυμοσύνη, και μετά της επιτρέπει να την υλοποιήσει.

Ένας συνδυασμός χειρουργείων στον άνω και κάτω κορμό, μπορούν να αλλάξουν εντελώς το σώμα μιας γυναίκας που έχει κάνει μία ή περισσότερες εγκυμοσύνες. Αναφερόμενοι στο Mommy Makeover, ο πιο συνηθισμένος συνδυασμός επεμβάσεων είναι η λιποαναρρόφηση, η κοιλιοπλαστική και η ανόρθωση ή αυξητική στήθους.

Πολλές γυναίκες θα αναρωτηθούν εάν ο συνδυασμός των τριών αυτών επεμβάσεων είναι επικίνδυνος. Η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο, καθιστώντας τον απόλυτα ασφαλή. Θα πρέπει βέβαια η ασθενής να είναι απόλυτα υγιής, ενώ ο πλαστικός χειρουργός που θα πραγματοποιήσει αυτή τη μεγάλη επέμβαση θα πρέπει να κατέχει μεγάλη εμπειρία και να είναι άριστος γνώστης των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής. 

Λιποαναρρόφηση

Γίνεται με λεπτές κάνουλες και έχουν σκοπό να αφαιρέσουν λίπος από διάφορα σημεία του σώματος. 

Κοιλιοπλαστική

Μετά τις εγκυμοσύνες το κοιλιακό τοίχωμα χαλαρώνει, τόσο οι μύες, όσο και το δέρμα της κοιλιάς. Η επέμβαση αυτή αφαιρεί το χαλαρό δέρμα και τεντώνει τους κοιλιακούς μύες.

Στήθος

Αποτελεί τμήμα των επεμβάσεων αυτών. Ένα στήθος μικρό μπορεί να χρειάζεται ένα ένθεμα για να γίνει νεανικό. Ένα άλλο που είναι πιο μεγάλο μπορεί να χρειάζεται μια μικρή ανόρθωση με ένα ένθεμα ή ένα μεγαλύτερο μόνο ανόρθωση. Υπάρχει μια ποικιλία τεχνικών που τις χρησιμοποιούμε ανάλογα με την κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τις επιθυμίες της κάθε γυναίκας