ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις κρέμες νυκτός

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις για την εφαρμογή της κρέμας νυκτός.

Σε τι διαφέρει μια κρέμα νυκτός από μια κρέμα ημέρας; Χρειαζόμαστε πραγματικά μια διαφορετική κρέμα ή μήπως πρόκειται για μια ακόμη ματαιοδοξία μας;

1. Ποια είναι η δράση τους 

Οι κρέμες νυκτός έχουν σκοπό να υποστηρίξουν τη δράση των κρεμών ημέρας. Ειδικά σχεδιασμένες για να αναπλάσουν, να θρέψουν, να αποκαταστήσουν εσωτερικά και να βελτιώσουν εξωτερικά την εμφάνιση της επιδερμίδας, είναι εφοδιασμένες με ενυδατικά και αντιγηραντικά συστατικά. Αυτά τα στοιχεία, που υπάρχουν σε υψηλή περιεκτικότητα, προσδίδουν στις κρέμες νυκτός την κάπως πιο παχιά και βαριά υφή τους. Παρ’ όλα αυτά, επειδή η επιδερμίδα ανανεώνεται γρηγορότερα τη νύχτα, μπορεί να απορροφήσει τα στοιχεία των προϊόντων περιποίησης καλύτερα, χωρίς να μένουν ίχνη λιπαρότητας. Τα κυριότερα ενεργά συστατικά που περιέχουν οι κρέμες νυκτός είναι:

  1. Η ρετινόλη, που αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου. 
  2. Τα υδροξυοξέα, που συμβάλλουν στη μείωση των ρυτίδων.
  3. Οι βιταμίνες C και Ε, γνωστές για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους. 
  4. Τα εκχυλίσματα από άνθη νυχτολούλουδου. 
  5. Τα πεπτίδια και τα κεραμίδια.

2. Πότε πρέπει να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε 

Η ηλικία είναι ένας καθοριστικός παράγοντας. Συνήθως, μετά τα 30, τότε που εμφανίζονται τα πρώ­τα σημάδια γήρανσης, μπορείτε να βάλετε την κρέμα νυκτός στο «πρόγραμμα». Γύρω στα 35, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε πιο συστηματικά, ενώ κρίνεται απαραίτητη μετά τα 45 και ειδικά μετά την εμμηνόπαυση, οπότε μειώνονται τα λιπίδια της επιδερμίδας.

3. Ποια ταιριάζει στο δέρμα σας 

Ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας είναι ο τύπος του δέρματος. Αν δεν αγο­ράσετε τη σωστή κρέμα που να ταιριάζει στον τύπο σας, μπορεί να μην έχε­τε τα οφέλη που περιμένετε. Οι ξηρές επιδερμίδες έχουν ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση, για τις ευαίσθητες συνιστώνται κρέμες υποαλλεργικές με αντιφλεγμονώδη δράση, οι λιπαρές χρειάζονται μια κρέμα με πιο ελαφριά σύνθεση που θα έχει την ένδειξη μη φαγεσωρογόνο (non comedogenic), για να μη φράξει τους πόρους και προκαλέσει μαύρα στίγματα.

4. Πώς θα την εφαρμόσετε σωστά 

Καμιά κρέμα δεν θα ωφελήσει την επιδερμίδα σας, αν προηγουμένως δεν έχετε φροντίσει το δέρμα σας να είναι τελείως καθαρό, ώστε να μπορεί να απορρο­φήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά της. Πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιείτε την κρέμα νυκτός το βράδυ, πιθανώς μετά το πέρας μιας ολόκληρης ημέρας κατά την οποία η επιδερμίδα έχει επιβαρυνθεί από τη μόλυνση, το μακιγιάζ και τις εκκρίσεις σμήγματος. Καθαρίστε τη, λοιπόν, με γαλάκτωμα και κατόπιν χρησιμοποιήστε λοσιόν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απομακρύνει κάθε ίχνος γαλακτώματος. Έπειτα, απλώστε την κρέμα σας με τις άκρες των δαχτύλων και με απαλές κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια και αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.