ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Κοιλιοπλαστική για άνδρες

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στο ανδρικό σώμα είναι η κοιλίτσα, η οποία συχνά δεν υποχωρεί ακόμα και με εξαντλητική δίαιτα ή γυμναστική.

Η κοιλιοπλαστική είναι η επέμβαση μέσω της οποίας μπορείτε να αποκτήσετε επίπεδη και καλοσχηματισμένη κοιλιά, αφαιρώντας περίσσεια δέρματος και λίπους. Με την κοιλιοπλαστική μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος της κοιλιάς και να βελτιώσετε τη συνολική εικόνα του σώματος.

Πολλές φορές το λίπος στην κοιλιά συνοδεύεται από:

 1. Χαλαρό δέρμα που κρεμά στην περιοχή της κοιλιάς
 2. Εμφάνιση ραγάδων στο επίπεδο του ομφαλού
 3. Ύπαρξη ουλών που προέρχονται από άλλες επεμβάσεις στο κάτω μέρος της κοιλιάς

Προεγχειρητικές εξετάσεις

Κατά την πρώτη συνάντηση του ατόμου με τον πλαστικό χειρουργό, εξετάζεται η κλινική εικόνα του ασθενή και γίνεται λήψη φωτογραφιών της περιοχής. Κατόπιν γίνεται συζήτηση για τις λεπτομέρειες της επέμβασης, τα οφέλη και τα ρίσκα της. Όταν παρθεί η απόφαση για το χειρουργείο γίνονται οι κλασικές προεγχειρητικές εξετάσεις δηλαδή:

 1. γενική αίματος
 2. ούρων
 3. σάκχαρο
 4. καρδιογράφημα
 5. ακτινογραφία θώρακα
 6. ουρία
 7. κρεατίνη
 8. έλεγχος πήξης του αίματος

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ζητηθεί και αξονική τομογραφία κοιλιάς. Αν ο ασθενής είναι καπνιστής θα του ζητηθεί να κόψει το κάπνισμα για ένα διάστημα πριν το χειρουργείο, ενώ αν ο ασθενής προσβληθεί από κάποιο κρύωμα ή λοίμωξη το χειρουργείο θα πρέπει να αναβληθεί για μερικές μέρες.

Η διαδικασία

Πριν την επέμβαση ο γιατρός σχεδιάζει τις τομές που θα γίνουν στη διάρκεια του χειρουργείου. Η κοιλιοπλαστική πραγματοποιείται με ολική νάρκωση και η τομή που κάνει ο πλαστικός χειρουργός εκτείνεται από το ένα λαγόνιο οστό στο άλλο. Γίνεται πάντα σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί να καλυφτεί από το εσώρουχο ή το μαγιό στην παραλία και μοιάζει με αυτή της καισαρικής. Η ανάρρωση είναι γρήγορη και μέσα σε ένα σύντομο διάστημα 5-10 περίπου ημερών μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει στη δουλειά του. Ο γιατρός ζητά από τον ασθενή να φορέσει μια ελαστική ζώνη το πρώτο διάστημα μετά το χειρουργείο.

Η επέμβαση διαρκεί 2-4 ώρες και είναι απόλυτα ασφαλής ακόμα σε περιπτώσεις αφαίρεσης μεγάλης ποσότητας δέρματος, συνήθως σε ασθενείς που ήταν παχύσαρκοι στο παρελθόν.

Πότε μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει στις δραστηριότητές του?

Μετά την επέμβαση οι παροχετεύσεις μένουν για 2-5 μέρες ανάλογα με το περιστατικό και ο ασθενής φορά μια ειδική ζώνη για ένα μήνα περίπου.

Οι περισσότεροι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο την επόμενη μέρα. Μέρος του οιδήματος αρχίζει να υποχωρεί μετά από δύο περίπου εβδομάδες. Η γυμναστική και άλλες συναφείς δραστηριότητες πρέπει να αποφεύγονται για ένα μήνα.

Το τελικό αποτέλεσμα

Μετά την 5η εβδομάδα που το οίδημα έχει υποχωρήσει μπορούμε να δούμε το αποτέλεσμα της επέμβασης. Φυσικά η μορφή των ουλών θα συνεχίσει να διαφοροποιείται. Οι ουλές θα πάρουν την τελική τους μορφή μέσα σε ένα διάστημα έως ένα χρόνο.