ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

7 συμπτώματα τα οποία δεν πρέπει να αγνοήσει κανένας άνδρας

Αν διαπιστώσετε ένα από τα παρακάτω συμπτώματα, πιθανώς να είναι σημάδι ενός σημαντικότερου προβλήματος και σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Στυτική δυσλειτουργία

Ειδικά όσοι είναι μεταξύ 40 και 50 χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, πρέπει να δώσουν προσοχή. Η στύση σχετίζεται με την αιμάτωση, οπότε αν υπάρχει πρόβλημα εκεί πιθανότατα και η καρδιά και ο εγκέφαλος έχουν τα ίδια “παράπονα”. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να είναι προμήνυμα για εγκεφαλικό ή συγκοπή στα επόμενα 10 χρόνια. 

Δυσκολία στην κατάποση

Η δυσκολία στην κατάποση (δυσφαγία) είναι ένα από τα σημάδια της παλινδρόμησης οξέος (εδώ είναι πέντε ακόμη) και μπορεί επίσης να αποτελέσει προάγγελο μιας αλλεργικής πάθησης ή πιθανώς καρκίνου του οισοφάγου, γνωστού ως “οισοφάγο του Barrett”.

Επίμονος κνησμός

Ο κνησμός (φαγούρα) μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα απλής δερματοπάθειας, αλλά μπορεί και να μαρτυρά κάποιο πολύ σημαντικότερο πρόβημα υγείας, όπως λέμφωμα, πολλαπλούν μυέλωμα, ακόμα και διαβήτη. Συνεπώς, αν σας ταλαιπωρεί, μην το αγνοήσετε, μην το “παλέψετε” με απλές κρέμες. Απευθυνθείτε σε ιατρό. 

Πρόβλημα στην ούρηση

Αν βασανίζεστε μπροστά σε ένα ουρητήρα, ή, αν υπάρχει αίμα στα ούρα ή στο σπέρμα σας (το καταλαβαίνετε από την ερυθρωπή απόχρωση), ή αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στύσης για πρώτη φορά, μην πληγωθεί ο εγωισμός σας. Μπορεί να είναι τα πρώτα συμπτώματα καρκίνου του Προστάτη -της πιο κοινής ασθένειας στους άνδρες άνω των 67.

Όγκος στους όρχεις

Για πολλούς άνδρες, ένας ανώδυνος όγκος στους όρχεις είναι το πιο κοινό σημάδι του καρκίνου των όρχεων. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν το αίσθημα ότι υπάρχει επιπλέον βάρος στα γεννητικά όργανα, πρήξιμο των όρχεων (με ή χωρίς πόνο) ή ενόχληση στην περιοχή.

Μελανιές…

…οι οποίες δεν προέρχονται από σπορ ή άλλες δραστηριότητες που περιέχουν έντονη σωματική επαφή 🙂 Αν βρίσκετε μελανιές στο κορμί σας, ακόμα και σε απροσδόκητα μέρη, όπως τα δάκτυλα, κλείστε ραντεβού σε γιατρό. Οι μυστήριες μελανιές είναι συχνά σύμπτωμα της λευχαιμίας. 

Ίκτερος

Ο ίκτερος, ο οποίος χαρακτηρίζεται από κιτρίνισμα του δέρματος, των λευκών των ματιών και των βλεννώδων μεμβράνων, οφείλεται σε υψηλό επίπεδο χολερυθρίνης στο αίμα σας. Ένα υγιές ήπαρ μεταβολίζει τη χολερυθρίνη για να διατηρήσει χαμηλά τα επίπεδα στο αίμα. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες για τον ίκτερο, αλλά ένα από τα πιο ανησυχητικά είναι ότι είναι ένα από τα σημάδια του καρκίνου του παγκρέατος που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

COPYRIGHT © 2018 TOTAL-MAKEOVER.GR

Created by Whitehat