ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αφαιρέστε μόνες σας το ημιμόνιμο βερνίκι από τα νύχια

Το ημιμόνιμο μανικιούρ έχει γίνει λατρεία για πολλές γυναίκες, καθώς αντέχει στο χρόνο και δεν φθείρεται ευκολα.

Ωστόσο, όταν οι ημέρες έχουν περάσει και πρέπει να το αφαιρέσετε, συχνά προβληματίζεστε ότι πρέπει να κλείσετε πάλι ραντεβού με την ειδικό. Ποσώ μάλλον όταν δεν έχετε  σκοπό να το επαναλάβετε.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει λόγος να απευθυνθείτε σε μανικιουρίστ για την αφαίρεση του ημιμόνιμου, αφού μπορείτε να το αφαιρέσετε μόνες σας και μάλιστα πολύ απλά.

Θα χρειαστείτε απλώς μια λίμα, ασετόν, βαμβάκι, αλουμινόχαρτο και ένα ξυλάκι του μανικιούρ.

Η διαδικασία

1. Ξεκινήστε λιμάροντας προσεκτικά την εξωτερική στρώση του μανό (top coat), έτσι ώστε στη συνέχεια να αφαιρεθεί ευκολότερα το βερνίκι.

2. Κόψτε δέκα κομμάτια βαμβάκι και δέκα κομμάτια αλουμινόχαρτο, τόσο μεγάλα ώστε να τυλίγουν το κάθε ένα από τα δάχτυλά σας.

3. Βυθίστε τα βαμβάκια σε καθαρό ασετόν, ακουμπήστε ένα βαμβάκι σε κάθε νύχι και τυλίξτε το δάχτυλο με αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο θα σταθεροποιήσει το βαμβάκι και θα αυξήσει τη θερμοκρασία με αποτέλεσμα να αφαιρείται ευκολότερα το βερνίκι. Αφήστε τα νύχια σας έτσι για δέκα λεπτά.

4. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και το βαμβάκι και ξύστε το βερνίκι με το ξυλάκι. Αν δεν αφαιρείται, εφαρμόστε πάλι το βαμβάκι και το αλουμινόχαρτο για λίγα λεπτά.

5. Πλύνετε τα χέρια σας και εφαρμόστε λαδάκι στα πετσάκια και ενυδατική κρέμα στα χέρια σας.