ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή- Οι μέθοδοι

Με την επίπτωση που έχει ο καρκίνος του μαστού στο γυναικείο πληθυσμό, ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε μαστεκτομή ολοένα και αυξάνεται.

Είναι περιττό να τονίσουμε ότι οι ψυχολογικές επιπτώσεις σε μια γυναίκα που έχει υποστεί μαστεκτομή, είναι τεράστιες.

Ο χειρουργός μαστού που θα θεραπεύσει τη γυναίκα από τον καρκίνο, οφείλει να της συστήσει έναν πλαστικό χειρουργό ο οποίος θα της εξηγήσει τις δυνατότητες και τις επιλογές που έχει σχετικά με την ανάπλαση του μαστού της.

Αποκατάσταση

Για την αποκατάσταση του μαστού υπάρχουν διάφορες χειρουργικές τεχνικές, ανάλογα και με τις ακριβείς ιατρικές ενδείξεις. Πάντως η απλούστερη και ασφαλέστερη μέθοδος στηρίζεται στη χρήση προθεμάτων σιλικόνης και εκτελείται σε δύο στάδια, με μεσοδιάστημα έξι μηνών. Σε ένα τρίτο στάδιο, μπορεί η γυναίκα, με μια μικρότερη επέμβαση, να προχωρήσει και στην αποκατάσταση της θηλής, εφόσον το επιθυμεί.

Πολλές φορές η αποκατάσταση του μαστού μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της επέμβασης της μαστεκτομής (άμεση αποκατάσταση). Μια τέτοια εκδοχή απαιτεί στενή συνεργασία του χειρουργού μαστού με τον πλαστικό χειρουργό και εφαρμόζεται σε επιλεγμένες περιπτώσεις που έχουν την ανάλογη ένδειξη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από πολυάριθμες μελέτες που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί πως οι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε μαστεκτομή θεωρούν ότι θεραπεύθηκαν και απαλλάχθηκαν οριστικά από τον καρκίνο, μόνο όταν προχώρησαν σε ανάπλαση του μαστού.