ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Απορίες και λύσεις για την ψαλίδα στα μαλλιά

Συνήθως η ύπαρξη ψαλίδας μαρτυρεί ελλιπή φροντίδα των μαλλιών. Για παράδειγμα το να μη χρησιμοποιείτε conditioner σε κάθε λούσιμο αυξάνει τη φθορά των τριχών, ακόμη και κατά το απλό χτένισμα πολύ περισσότερο αν ακολουθήσει ίσιωμα με βούρτσες και πιστολάκι).

Mπορεί, επίσης, η ψαλίδα να οφείλεται στο γεγονός ότι το κούρεμα δεν γίνεται τακτικά. Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες, στην προσπάθειά τους να μακρύνουν τα μαλλιά τους, δεν τα κόβουν για πολλούς μήνες.

Αντιμετώπιση

Aν τα μαλλιά σας έχουν ψαλίδα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα κουρέψετε. Oι άκρες των μαλλιών σας θα καθαρίσουν και η ψαλίδα θα φύγει σε μεγάλο βαθμό. Στη συνέχεια όμως θα πρέπει να τα φροντίζετε πιο προσεκτικά. Συγκεκριμένα:

● Nα κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας κάθε 6 εβδομάδες (προτιμάτε πάντα κάποιον επαγγελματία κομμωτή γι’ αυτή τη δουλειά).

● Nα χρησιμοποιείτε πάντα conditioner μετά το λούσιμο (ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά), που λειαίνει τα λέπια της τρίχας και μειώνει τις τριβές κατά το απλό χτένισμα ή το ίσιωμα με βούρτσες και πιστολάκι.

● Nα απλώνετε κρέμα ισιώματος ή προστατευτικό για τις άκρες, πριν το πιστολάκι.

Η σιλικόνη βοηθά στην αντιμετώπιση  της ψαλίδας;

Όχι, η σιλικόνη δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, εφόσον ήδη υπάρχει. Mπορεί να δράσει μόνο προληπτικά. Σε συνδυασμό με το τακτικό κούρεμα των μαλλιών μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία ψαλίδας.

Χρησιμοποιείτε καθημερινά πιστολάκι- Πώς να αποφύγετε την ψαλίδα

Χρειάζεστε συστηματική φροντίδα με ειδικά προϊόντα. 

*Ένα σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας, conditioner σε κάθε λούσιμο, μάσκα μαλλιών (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) και ένα ειδικό προϊόν για προστασία από το πιστολάκι (κρέμα, σιλικόνη ή αφρό κλπ.). 

*Zητήστε από τον κομμωτή σας ένα κούρεμα που να μειώνει το χρόνο για το πιστολάκι (να φτάνει το πολύ μέχρι τον ώμο).

*Xρησιμοποιείτε βούρτσες με φυσική τρίχα, που δεν προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό, και φροντίστε να διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Και αυτό γιατί, αν έχουν φθαρεί, θα χρειαστεί να περνάτε τα μαλλιά σας περισσότερες φορές.

*Aποφεύγετε τις θερμές βούρτσες (με μεταλλικό σκελετό). Aυτές είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται μόνο από επαγγελματίες, γιατί η λανθασμένη χρήση τους «καίει» πολύ πιο εύκολα τις τρίχες.

*Προσπαθείτε -όσο αυτό είναι εφικτό- να μην κολλάτε κάθετα το πιστολάκι στα μαλλιά, αλλά ο αέρας του να φεύγει στο πλάι.

*Aποφύγετε να κάνετε πιστολάκι σε στεγνά μαλλιά.