ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ακαταμάχητο ντεκολτέ χωρίς ψεγάδια

Η έκθεση στον ήλιο, η ηλικία και οι κακές συνήθειες προκαλούν αλλοιώσεις και στο στέρνο. Λεπτές ρυτίδες ή κηλίδες μπορεί να χαλάσουν την εικόνα του ντεκολτέ μας. Ας δούμε πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την όψη του αψεγάδιαστη.

Το ντεκολτέ, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, είτε έχετε μεγάλο στήθος ή μικρότερο, είναι το σημείο του σώματος που κάθε γυναίκα αγαπά να αναδεικνύει. Με το πέρασμα του χρόνου ωστόσο, τόσο εξαιτίας της φυσικής γήρανση, όσο και της φωτογήρανσης αλλοιώνεται. Η ελλιπής ενυδάτωση της περιοχής είναι επίσης άλλος ένας επιβαρυντικός παράγοντας.

Σιγά-σιγά το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και λεπτές ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους ανάμεσα στο στήθος. Οι ορμονικές μεταβολές και το πέρασμα στην εμμηνόπαυση κάνουν το δέρμα στην εν λόγω περιοχή λιγότερο ανθεκτικό. Συγκεκριμένα, μειώνεται σημαντικά η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και το δέρμα κρεμάει. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς την χρήση σωστού δείκτη αντιηλιακής προστασίας προκαλεί βλάβες στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα αυτό να γεμίζει με πολλαπλές μικρές κηλίδες. Ταυτόχρονα, η χρήση κρέμας για επιφανειακή ενυδάτωση συνήθως περιορίζεται στο πρόσωπο, κάτι που έχει ως άμεση συνέπεια την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων στο ντεκολτέ, ώστε αυτό τελικά να δείχνει ζαρωμένο. Τέλος ακόμα και αθώες καθημερινές συνήθειες όπως το να κοιμόμαστε στο πλάι επιβαρύνουν την εικόνα του ήδη ταλαιπωρημένου ντεκολτέ.

Θεραπείες

Με τη χρήση υαλουρονικού οξέος, ο γιατρός μπορεί να αναπληρώσει άμεσα την υγρασία από μέσα προς τα έξω. Έτσι, μπορεί να χαρίσει όγκο στα σημεία που χρειάζεται και φρεσκάδα στο δέρμα. Ακόμα οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες μπορούν να σβήσουν. Με λεπτές ενέσεις ο γιατρός εγχύει αντιοξειδωτικά συστατικά με στόχο να λευκάνει την περιοχή και να να την προστατεύσει από νέες ηλιακές βλάβες. Τέλος, με την μέθοδο της τοποθέτησης νημάτων μπορεί να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση. Μπορεί να παρατηρηθεί μάλιστα και μια ελαφριά ανόρθωση στο στήθος.