ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Brazilian Butt Lift και εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε μια επέμβαση ανόρθωσης γλουτών, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε πώς αυτή θα επηρέαζε πρόσφατη ή μελλοντική εγκυμοσύνη σας.

Στο Brazilian Butt Lift (BBL), όπως είναι γνωστό, χρησιμοποιείται το δικό σας λίπος για να ενισχυθεί το μέγεθος και το σχήμα των γλουτών σας. Ένας πλαστικός χειρουργός κάνει πρώτα λιποαναρρόφηση για να απομακρύνει το λίπος από άλλες περιοχές του σώματός σας (συχνά το στομάχι, τους γοφούς ή τους μηρούς σας) και στη συνέχεια εγχέει το λίπος στα οπίσθια και τα εξωτερικά ισχία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα μεταφερόμενα κύτταρα του λίπους θα συνεχίσουν να δρουν όπως τα κανονικά κύτταρα και θα αναπτυχθούν ή θα συρρικνωθούν εάν αλλάξει το βάρος σας.

Ωστόσο, πώς επηρεάζει μια εγκυμοσύνη το Brazilian Butt Lift;

“Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί θα συμφωνούσαν ότι σχεδόν κάθε τέτοιου είδους επέμβαση θα πρέπει να εκτελείται μετά από την εγκυμοσύνη”, λέει ο Dr. Kenneth B. Hughes, πλαστικός χειρούργος του Λος Άντζελες. “Ωστόσο, το BBL μπορεί να γίνει πριν ή μετά την εγκυμοσύνη ανάλογα με τους στόχους και τις προσδοκίες”.

“Εάν σκοπεύετε να περιμένετε λίγα χρόνια μετά το BBL προτού μείνετε έγκυος, τότε κάντε την εγχείρηση”, συνεχίζει. “Αν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος το επόμενο έτος, τότε περιμένετε”.

Αν τύχει και μείνετε έγκυος αρκετά νωρίτερα ή αν εν αγνοία σας ήσασταν έγκυος κατά την περίοδο της επέμβασης, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο και τον πλαστικό χειρουργό σας. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι το λίπος που θα προστεθεί στο σώμα σας λόγω της εγκυμοσύνης θα κατανεμηθεί και στην περιοχή των γλουτών, αφού όπως προαναφέρθηκε τα κύτταρα αντιδρούν κανονικά στην αύξηση ή απώλεια βάρους.

Αν έχετε γεννήσει πρόσφατα, να έχετε υπόψη ότι συνήθως χρειάζεστε 3 έως 6 μήνες μετά την εγκυμοσύνη για να φτάσετε σε ένα σταθερό, υγιές βάρος για το BBL. Αυτός ο χρόνος αναμονής είναι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη σωματική σας διάπλαση.