ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Χαλάρωση και βαθιές ρυτίδες στον άνδρα μετά τα 45- πως αντιμετωπίζεται

Μετά από τα 45 στο ανδρικό έχουν αρχίσει να εγκαθίστανται βαθιές ρυτίδες και επίσης έχει αρχίσει να χαλαρώνει το δέρμα. Ιδίως μετά από τα 50 παρατηρούμε ότι σταδιακά αρχίζει να χαλαρώνει το περίγραμμα του προσώπου.

Το κολλαγόνο αποδιοργανώνεται και η ελαστίνη που παράγεται από τους ινοβλάστες είναι κακής ποιότητας, άρα το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. 

Επίσης  αφενός χάνεται το νεανικό λίπος που δίνει τον όγκο στο πρόσωπο και αφετέρου αρχίζει μια σταδιακή απορρόφηση των οστών (ζυγωματικών, ανω και κάτω γνάθων) που στηρίζουν το δέρμα. 

Οι μη επεμβατικές θεραπείες που εφαρμόζονται αποσκοπούν στην αποκατάσταση του όγκου του προσώπου, στη θεραπεία των βαθιών ρυτίδων και στη σύσφιξη του δέρματος. Παράλληλα με όλα αυτά ξεκινά μία μακρά περίοδος ξηρότητας της επιδερμίδας εξαιτίας μειωμένων επιδερμικών λιπιδίων και φωτογήρανσης, η οποία θέλει εσωτερική και εξωτερική αντιμετώπιση. 

Οι άνδρες που καπνίζουν, όσοι δεν ελέγχουν το στρες και αυτοί που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ και κάνουν κακή διατροφή χαρακτηρίζονται επίσης από κουρασμένο δέρμα, άτονο, με ερυθρή όψη και ανομοιόμορφη υφή.

Καλλυντική φροντίδα

Αν και υπάρχουν αρκετές επιλογές για την αντιμετώπιση των ρυτίδων το πρόβλημα σε αυτή την ηλικία είναι η χαλάρωση. 

DMAE 

Μόλις τα τελευταία χρόνια οι ελπίδες άρχισαν να αναπτερώνονται χάρη στο DMAE (διμεθυλαμινοαιθανόλη) Δεν είναι μόνο ένας αντιοξειδωτικός παράγοντας αλλά φαίνεται ότι ενσωματώνεται στην κυτταροπλασματική μεμβράνη, την κάνει πιο ανθεκτική αλλά και πιο σταθερή. Αναμεμιγμένο με αμινοξέα και θρεπτικές ουσίες συσφίγγει αποτελεσματικά το δέρμα.

Συνένζυμο Q10

Το συνένζυμο Q10 (ουβοκινόνη) είναι ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό που έχει ενισχύσει προϊόντα ανδρικής περιποίησης. Αφοπλίζει τις ελεύθερες ρίζες όταν η κυτταρική μεμβράνη δέχεται επίθεση. Πρόκειται για ένα από τα λίγα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στα μιτοχόνδρια, τα ενεργειακά εργοστάσια των κυττάρων. Αυξάνει την λάμψη και τη νεανικότητα του δέρματος και κάνει την επιδερμίδα πιο ανθεκτική στις επιθέσεις του περιβάλλοντος.

Α και Β υδροξυοξέα

Οι διάφορες φροντίδες με άλφα και βήτα υδροξυοξέα θα είναι πάντα στο προσκήνιο των αντιγηραντικών καλλυντικών λόγω των αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων τους. 

Σαλικυλικό οξύ

Ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι σιγά σιγά θα δώσουν τη θέση τους στο σαλικυλικό οξύ που θεωρείται πιο ευεργετικό στη περιποίηση του γερασμένου δέρματος. Είναι αντιφλεγμονώδες και πιο απολεπιστικό από τα οξέα, εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα σα παχιά, σμηγματορροικά, φωτογηρασμένα δέρματα. Οι κρέμες για τα μάτια  αντιμετωπίζουν πρηξίματα και περιορίζουν την εξέλιξη των ρυτίδων. Χρησιμοποιήστε ιες καθημερινά ακόμη και δύο φορές την ημέρα. Μη ξεχνάτε ότι μόνο η συστηματική χρήση θα φέρει αποτέλεσμα.

Στο δερματολόγο

Η αποκατάσταση του όγκου του προσώπου μπορεί να γίνει με υαλουρονικό οξύ. Αποκαθίστανται περιοχές όπως τα ζυγωματικά,  κάτω από τα μάτια, αλλά και ενισχύεται το περίγραμμα καθώς ανορθώνεται ώστε το πρόσωπο να δείχνει πιο νεανικό.

Οι μεμονωμένες ρυτίδες αντιμετωπίζονται με μπότοξ και εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος.

Η σύσφιξη του δέρματος, που είναι το μεγάλο ζητούμενο – ειδικά μετά από τα 55- επιτυγχάνεται με διάφορα συστήματα που κινητοποιούν τους ινοβλάστες ή έχουν ως αποτέλεσμα την κολλαγονογένεση (δηλαδή την παραγωγή καινούριου κολλαγόνου). Τέτοια συστήματα είναι τα fractional lasers. Επίσης συστήματα με ραδιοσυχνότητες ή με υπεριώδη εκπομπή φωτός κάνουν collagen remodelling με αποτέλεσμα την αύξηση της σφριγηλότητας του δέρματος.