ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αντιμετωπίστε με στυλ την απώλεια των μαλλιών σας

Βλέπετε τα μαλλιά σας να αραιώνουν χρόνο με το χρόνο, ωστόσο δεν χρειάζεται να πανικοβάλεστε. Περίπου το 40% των ανδρών βιώνουν κάποια απώλεια μαλλιών από την ηλικία των 35 και μετά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η εμφάνισή σας και η αρρενωπότητά σας παίρνει την κάτω βόλτα.

Αρκεί να αποφύγετε θεμελιώδη λάθη και να ακολουθήσεις κάποιους σοβαρούς και εκλεπτυσμένους τρόπους κόμμωσης. 

Παράδειγμα προς αποφυγή 

Σκεφτείτε την παλιομοδίτικη εικόνα του Donald Trump. Δεν αφήνετε ποτέ μακριές τρίχες στα σημεία που το μαλλί σας είναι πυκνό, ώστε να καλύψετε με αυτές, τις φαλακρές περιοχές του κεφαλιού σας.  

Μετριάστε με ιδιαίτερο στυλ την απώλεια των μαλλιών σας Κρατείστε μια σχετικά μυτερή γωνία στο κέντρο του μετώπου η οποία εξέχει σαν γλώσσα, χαρίζοντας μια υποψία «χαμόγελου».

Παίξτε έξυπνα με τις τρίχες του προσώπου σας

Τα γένια σας σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τρίχες στο κεφάλι σας, δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουν ποτέ. Μάλιστα, έχουν το πλεονέκτημα να μπορούν να σας αλλάξουν την εμφάνιση μέσα σε λίγες μέρες. Όπως όμως συμβαίνει και με κάθε πτυχή της ανδρικής περιποίησης, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να πετύχετε μια ανανέωση προσώπου παίζοντας με την γενειάδα σας. 

Η κλασική θεώρηση, πως ένα κόντρα ξυρισμένο πρόσωπο σας δείχνει πιο νέο, αντιστρέφει το αποτέλεσμα όταν οι ρυτίδες έκφρασης δίπλα στη μύτη ή γύρω από το στόμα είναι πολύ εμφανείς. Σε αυτή  την περίπτωση το αξύριστο look τριών ημερών ή μια πλούσια, μοντέρνα γενειάδα ταιριάζει καλύτερα, αφού καλύπτονται εντελώς τα σημάδια του χρόνου. Και στις δυο περιπτώσεις, φροντίστε να τριμάρετε κάθε δυο-τρεις μέρες τις τρίχες σας ώστε να παραμένουν σταθερές σε μήκος και τιθασευμένες.

Αν έχετε λευκές τρίχες στο πρόσωπο

Απ’ την άλλη, αν οι τρίχες της γενειάδας σας είναι πολύ γκρίζες προς λευκές, μην τις αφήσετε αξύριστες σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, διότι θα δείχνετε πολύ γηραιότεροι. Προτιμήστε ένα σοφιστικέ στυλ, διατηρώντας το μήκος των τριχών όχι πάνω από δυο εκατοστά. Κάτι επίσης έξυπνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάζετε αρκετά συχνά το στυλ των τριχών του προσώπου σας. Πότε μακριά, πότε κοντά, με μουστάκια ή χωρίς, το κόλπο είναι να δείχνετε διαρκώς ανανεωμένοι. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία σας.

Τέλος απαραίτητο  είναι να φροντίζετε την επιδερμίδα σας με τα προϊόντα που χρειάζεται. Πολλές φορές η μεγάλη γενειάδα, το γυμνασμένο σώμα και το σπορ ντύσιμο, δεν αρκούν για να κρύψετε τα προβλήματα που προκαλεί ο χρόνος στην επιδερμίδα σας.