ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Fractional Laser: «Ξυπνά» τον μηχανισμό ανάπλασης του δέρματος

Το Fractional Laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη και επαναστατική, μη-επεμβατική θεραπεία laser ανάπλασης του δέρματος με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Επιτυγχάνει πραγματική βελτίωση στην γενική υφή του δέρματος σε ρυτίδες, δυσχρωμίες, μέλασμα, ουλές ακμής, μετατραυματικές ουλές, εγκαυματικές ακόμη και χειρουργικές.

Δράση του Fractional Laser

Η σύγχρονη μεθόδος Fractional Laser δίνει τη δυνατότητα να «ξυπνήσει» ο μηχανισμός ανάπλασης του δέρματος. Στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής ενδογενούς κολλαγόνου μέσω της διέγερσης των ινοβλαστών. Καθώς το δέρμα θερμαίνεται από τη δέσμη φωτός του laser, ο οργανισμός μπαίνει σε μια διαδικασία «επούλωσης», διόρθωσης των βλαβών του δέρματος, δηλαδή των ρυτίδων, κηλίδων (πανάδων) και χαλάρωσης.

Πλεονεκτήματα

Η διαδικασία είναι εύκολη και άνετη σχεδόν ανώδυνη. Τα αποτελέσματα που δίνει η θεραπεία είναι πολύ καλά και με 

ελάχιστο ή καθόλου χρόνο αποθεραπείας.

Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Το Fractional Laser είναι ιδανικό για:

*Ανάπλαση προσώπου και ανανέωση του δέρματος (αναζωογόνηση και σύσφιξη προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ)

*Θεραπεία ρυτίδων ματιών, στόματος κ.ά. (βελτίωση της εμφάνισής τους)

*Φωτογήρανση

*Θεραπεία ραγάδων (κόκκινες – λευκές)

*Σύσφιξη προσώπου

*Fractional laser σώματος

*Κηλίδες – πανάδες (εξάλειψη δυσχρωμιών)

*Ουλές ακμής

*Ουλές και σημάδια (τραυματικών και εγκαυματικών ουλών)

*Χειρουργικές ουλές – χειλοειδή

Οι κυριότερες περιοχές που εφαρμόζεται είναι το πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, ο λαιμός, το ντεκολτέ, τα χέρια και σε στήθος και πλάτη για ουλές ακμής.

Η διαδικασία

Η συνεδρία με Fractional Laser είναι κατά βάση σχετικά ανώδυνη και άριστα ανεκτή. Αισθάνεται κάποιος ήπια, ανεπαίσθητα τσιμπηματάκια που είναι απόλυτα ανεκτά.

Μετά το τέλος της θεραπείας υπάρχει ένα ήπιο ερύθημα στην περιοχή που μοιάζει με το κοκκίνισμα όταν κάποιος έχει εκτεθεί απότομα στον ήλιο μια καλοκαιρινή ημέρα. Το ήπιο αυτό ερύθημα καλύπτεται εύκολα με make up και διαρκεί μόνο 24 με 48 ώρες.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος. Συνήθως απαιτούνται 4 με 6 συνεδρίες σε διαστήματα του ενός μήνα. Το αποτέλεσμα είναι ορατό από την πρώτη κιόλας φορά. Το δέρμα φαίνεται πιο αναζωογονημένο, λείο, φωτεινό και σφριγηλό. Στην περίπτωση των ραγάδων και των ουλών ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος. Συνήθως διαρκεί 15-60 λεπτά. 

Παρενέργειες

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ουσιαστικά μηδαμινές και περιορίζονται στην προσωρινή υπερμελάγχρωση στην περιοχή θεραπείας αν η/ο ασθενής δεν προσέξει τον ήλιο τις ημέρες μετά τη συνεδρία που το δέρμα είναι ερεθισμένο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο συστήνεται η συνεχής χρήση αντιηλιακού ακόμα και τις μέρες με συννεφιά. Καθώς δεν τραυματίζεται ουσιαστικά το δέρμα δεν υπάρχει φόβος μόλυνσης, εγκαύματος, ουλοποίησης ή μόνιμης μεταβολής της χροιάς του.