ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Jocelyn Wildenstein: Η ζωή της «catwoman» (pics)

Η Jocelyn Wildenstein είναι η γυναίκα που έκανε επεμβάσεις επί επεμβάσεων για να μοιάζει με γάτα, καθώς ο σύζυγός της δήλωνε φαν του γατίσιου look.

Το αποτέλεσμα είναι αποκρουστικό και ταυτόχρονα θλιβερό.

Η μεταμόρφωση

Η Jocelyn μεγάλωσε στην Ελβετία, και ήταν έμπειρη κυνηγός και πιλότος. Κάποια στιγμή γνώρισε και αργότερα παντρεύτηκε τον δισεκατομμυριούχο συλλέκτη έργων τέχνης, Alec Wildenstein. Ο γάμος τους ήταν δύσκολος. Ενώ η Jocelyne έκανε ότι μπορούσε, τις περισσότερες φορές ήταν αδύνατο να αλλάξει τη μελαγχολική διάθεση του συζύγου της. Το μόνο που φαινόταν να τον ευχαριστεί ήταν οι συλλογές του και τα λιοντάρια στην ιδιωτική του ζούγκλα.

Όταν μετά από μερικά χρόνια γάμου ο Alec άρχισε να κοιτάζει άλλες γυναίκες, η ζήλια της Jocelyn την ανάγκασε να πάρει… δραστικά μέτρα. Καθώς ήταν πολύ ανασφαλής επισκέφτηκε έναν διάσημο πλαστικό χειρουργό. Ήθελε να ανανεώσει την εμφάνισή της και να ξανακερδίσει την προσοχή του Alec. Οι πρώτες εγχειρήσεις ήταν επιτυχημένες και όντως για κάποιο διάστημα ο γάμος τους πήγαινε καλά.

Η Jocelyn θεωρούσε ότι όλα είχαν φτιάξει, έτσι ήταν ένα πραγματικό σοκ για εκείνη όταν έμαθε ότι ο άντρας της ήθελε να πηγαίνει και με άλλες γυναίκες. Μη ξέροντας τι να κάνει, αποφάσισε να κάνει κάτι πραγματικά ακραίο. Έχοντας παρατηρήσει τον μεγάλο του θαυμασμό για τα αιλουροειδή, επιχείρησε με απανωτές πλαστικές επεμβάσεις να μεταμορφωθεί σε γάτα.

Σύμφωνα με μια σειρά βιογραφιών, αλλάζει συνεχώς την εμφάνισή της για να φανεί περισσότερο “αιλουροειδής”.

Σύμφωνα με την Daily Mail, δαπάνησε £ 2 εκατομμύρια για χειρουργικές επεμβάσεις για να ευχαριστήσει τον σύζυγό της, ο οποίος αγαπούσε τις μεγάλες γάτες. Μάλιστα είχε κρατήσει έναν λύγκα ως κατοικίδιο ζώο, δηλώνοντας στο Vanity Fair “ο λύγκας έχει τέλεια μάτια.”

Ο Alec Wildenstein αναφερόμενος στην εμμονή της πρώην συζύγου του για τις πλαστικές είχε πει στην Vanity Fair: «Ήταν τρελή. Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να φτιάξει το πρόσωπό της σαν ένα έπιπλο. Το δέρμα δεν δουλεύει με αυτόν τον τρόπο, της το έλεγα, αλλά δεν θα άκουγε».

Το διαζύγιο που τίναξε την «μπάνκα στον αέρα»

Το ημερολόγιο έγραφε 1999 όταν ένα πικρόχολο διαζύγιο της καλής κοινωνίας θα κατέληγε σε συμβιβασμό, τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα.

Ήταν εκείνη τη χρονιά που χώρισαν ο βαθύπλουτος έμπορος τέχνης, ιδιοκτήτης ιπποδρόμων και μεγαλοεπιχειρηματίας Alec Wildenstein με τη νεοϋρκέζα κοσμική Jocelyn Wildenstein και έπρεπε τώρα να μοιράσουν την περιουσία που είχαν αποκτήσει από κοινού, μεταξύ των οποίων και αυτό που χαρακτηριζόταν τότε ως η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης του κόσμου.

Η συμφωνία έδωσε στην Jocelyn 2,5 δισ. δολάρια εφάπαξ και άλλα 100 εκατ. δολάρια τον χρόνο για μια περίοδο 13 ετών, στέλνοντας το συνολικό ποσό στα 3,8 δισ. δολάρια! Κάνοντάς το φυσικά το ακριβότερο διαζύγιο όλων των εποχών.

H Wildenstein έπιασε τελικά τον άντρα της στο κρεβάτι με άλλη γυναίκα και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου σε βάρος του για μοιχεία. Η υπόθεση έγινε μια από τις πλέον πολύκροτες δίκες της εποχής και οι τίτλοι έδιναν και έπαιρναν στις εφημερίδες, καθώς η Wildenstein προκαλούσε όταν έλεγε πως χρειάζεται 1 εκατομμύριο δολάρια τον μήνα για να συντηρεί το σπιτικό της, μια και η απόλυτη εξάρτησή της από το υπηρετικό προσωπικό της στερούσε τη δυνατότητα να κάνει μόνη έστω και τις πιο απλές δουλειές, όπως το να βράσει ένα αυγό.

Η «γυναίκα-γάτα», όπως την ονόμασε ο σκανδαλοθηρικός Τύπος για το ιδιαίτερο πρόσωπο που απέκτησε έπειτα από τις τόσες πλαστικές, κήρυξε πτώχευση τον Μάιο του 2018. Και σύμφωνα με τη «New York Post», ο τραπεζικός της λογαριασμός στη Citibank είχε τη στιγμή της χρεοκοπίας υπόλοιπο 0 δολαρίων.

Η 77χρονη δήλωσε πως ζει πλέον με 900 δολάρια τον μήνα από τα κοινωνικά επιδόματα, παρά το γεγονός ότι η ακίνητη περιουσία της εκτιμήθηκε στα 16,39 εκατ. δολάρια.