ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Χαλάρωση μηρών: αντιμετωπίστε την με λίφτινγκ

Οριστική λύση στη χαλάρωση των μηρών δίνει το λίφτινγκ.

Τα πόδια και κυρίως το εσωτερικό των μηρών είναι ένα απ’ τα πιο “δύσκολα” σημεία στο γυναικείο σώμα. Για να διατηρηθούν σφιχτά χρειάζονται συστηματική άσκηση, κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό. Σε χαλάρωση μικρής κλίμακας μπορούν να βοηθήσουν διάφορες μέθοδοι, όπως για παράδειγμα οι ραδιοσυχνότητες.

Όταν όμως οι μη επεμβατικές μέθοδοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, το λίφτινγκ είναι η μόνη λύση. Ειδικά στο εσωτερικό των μηρών, ενώ συνήθως η χαλάρωση αντιμετωπίζεται με λιποαναρρόφηση, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες (άνω των 50) δεν αρκεί. Η μεγάλη απώλεια βάρους, επίσης, έχει ως αποτέλεσμα η εσωτερική επιφάνεια των μηρών να εμφανίζει πτωτικό και χαλαρό δέρμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η διενέργεια ενός λίφτινγκ μηρών. Αλλά υπάρχουν και γυναίκες με λεπτούς μηρούς και χωρίς κυτταρίτιδα που παρουσιάζουν μεγάλη χαλάρωση δέρματος στη εσωτερική επιφάνεια των μηρών. Και σε αυτές τις περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση δεν προσφέρει καμία λύση, παρά μόνο το λίφτινγκ μηρών.

Η διαδικασία

Ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια δέρματος από την εσωτερική επιφάνεια των μηρών. Οι ουλές είναι κρυμμένες κατά μήκος της μηροβουβωνικής πτυχής και κάτω από το εσώρουχο. Μέσα από αυτές τις τομές ανασηκώνεται το χαλαρό δέρμα και εάν χρειαστεί μπορεί να προηγηθεί λιποαναρρόφηση στην προβληματική περιοχή, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μας δώσει ένα τεντωμένο δέρμα χωρίς συγκέντρωση λίπους και χωρίς τη δύσμορφη χαλάρωση που υπήρχε πριν.

Μετά από ένα λίφτινγκ μηρών συνήθως υπάρχει οίδημα και μελανιές που μπορεί να διαρκέσουν μέχρι 6 εβδομάδες. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει μια μικρή δυσκολία στο περπάτημα και πόνος όταν κάθεστε κατά τις πρώτες 5 ημέρες. Για 1 περίπου μήνα είναι απαραίτητη η χρήση ενός πιεστικού ενδύματος (κορσές).

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση, αλλά μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα έχετε μετά από 3 μήνες περίπου. Παρόλο που η εμφάνιση των μηρών σας θα είναι εντυπωσιακά βελτιωμένη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι , σε αντίθεση με τη λιποαναρρόφηση, οι ουλές παρότι δεν θα είναι πολύ εμφανείς είναι αναπόφευκτες.