ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Μπάνιο με μηλόξυδο: Τα οφέλη του στο δέρμα

Από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι σε πρόσωπο με ακμή, το μηλόξυδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες περιοχές του σώματος που χρήζουν ξεχωριστής φροντίδας.

Κατάλληλο για την ξηροδερμία

Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του κατάλληλου pΗ του δέρματος. Είναι όξινο και το δέρμα σου πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο για να κρατάει υγρασία.

Αν έχετε ξηρό δέρμα μπορεί να βοηθήσει να το απαλύνει. Αυτό το καθιστά αποτελεσματικό για άτομα με δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ανοιχτά τραύματα, πληγές ή ηλιακό έγκαυμα, περιπτώσεις στις οποίες θα έπρεπε να το αποφύγετε

Αντιμετωπίζει την πιτυρίδα

Το πλύσιμο του τριχωτού της κεφαλής με μηλόξυδο είναι μια έξυπνη κίνηση αν έχετε πιτυρίδα. Βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του τριχωτού της κεφαλής και βοηθά στην ενυδάτωση. Πιο συγκεκριμένα, έχει αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση, και έτσι επιτίθεται στις μυκητικές ιδιότητες της πιτυρίδας.

Μπορεί να βοηθήσει στην ακμή

Εάν έχετε ακμή στο πρόσωπο ή στο σώμα, το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στο να καθαρίσετε και να ηρεμήσετε το γεμάτο φλεγμονή δέρμα σου. Το μηλόξυδο θα απαλλάξει το δέρμα σας από κάθε υπερβολική ποσότητα των ελαίων του, και θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηριδίων. Αυτό το καθιστά μια χρήσιμη θεραπεία στο σπίτι και για τα κονδυλώματα.

Κάνει απολέπιση

Το μηλόξυδο περιέχει επίσης άλφα υδροξύ-οξέα που μπορούν να βοηθήσουν στην απολέπιση του δέρματος. Θα έχετε απαλή επιδερμίδα και ίσως λιγότερο ερεθισμό κατά το μήκος της γραμμής του μπικίνι ή οπουδήποτε αλλού ξυρίζεστε.

Έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες

Βοηθά στην εξουδετέρωση της κακοσμίας των ποδιών, χάρη στις αντισηπτικές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Ένα λουτρό με μηλόξυδο θα σας απαλλάξει από την κακοσμία του ιδρώτα.

Προτεινόμενος τρόπος χρήσης

Αν και μερικοί προτείνουν να προσθέσετε δύο έως τρία φλιτζάνια μηλόξυδου σε ένα ζεστό μπάνιο, καλό θα ήταν να αρχίσετε με μισό ή ένα φλιτζάνι για πρώτη φορά.

Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να δείτε πώς αντιδρά το δέρμα σας όταν θα μουλιάσει σε αυτό, και να προσθέσετε περισσότερο την επόμενη φορά.

Βυθιστείτε στην μπανιέρα για τουλάχιστον 30 λεπτά και ξεπλυθείτε αργότερα, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε σαπούνι, διότι θα εξουδετερώσει όλα τα οφέλη του μηλόξυδου, τα οποία εξισορροπούν το pH του δέρματός σας.