ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Οι 6 πιο συνηθισμένες παρενέργειες της λιποαναρρόφησης

Η λιποαναρρόφηση είναι μια απαιτητική επέμβαση και ο χρόνος της αποθεραπείας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Αυτές οι έξι παρενέργειες συνήθως συνοδεύουν μια διαδικασία λιποαναρρόφησης. Ας δούμε τι πρέπει να αναμένετε:

Ουλές: Επειδή οι τομές της λιποαναρρόφησης είναι τόσο μικρές, σπάνια είναι ορατές σε κάποιον άλλο εκτός από τον ασθενή.

Οίδημα και μώλωπες: Τα κάτω άκρα είναι πιο ευαίσθητα στη συγκράτηση υγρών. Το οίδημα φεύγει γρήγορα. Ωστόσο, οι μώλωπες μπορεί να παραμείνουν έως και τρεις εβδομάδες.

Yπερμελάχρωση: Περιστασιακά, μπορεί το δέρμα να σκουρύνει στα σημεία όπου έχει γίνει λιποαναρρόφηση. “Αυτό προκαλείται από την αιμοσιδερίνη, μια χρωστική ουσία που παράγεται όταν τα ερυθρά αιμοσφαίρια σπάσουν”, λέει ο Δρ. Jewell. “Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες πριν να φύγει.”

Υπερευαισθησία: Είναι φυσιολογικό να αισθανθείτε μικρή δυσφορία. Οποιοσδήποτε σοβαρός πόνος είναι λόγος να καλέσετε αμέσως το γιατρό σας.

Μη ομοιόμορφη εμφάνιση: Aνωμαλίες στο περίγραμμα μπορεί να εμφανιστούν καθώς το εναπομείναν λίπος “κάθεται”. Συχνά μασάζ, κρέμες τοπικά και ένα εξωτερικό υπερηχογράφημα μπορεί να βοηθήσει. “Οι ασθενείς μου υποβάλλονται σε λεμφικό μασάζ μετά από μία εβδομάδα, στη συνέχεια σε 10 ημέρες και ξανά αν χρειαστεί,” συμβουλεύει ο Δρ Saad.

Μούδιασμα: Αυτή η προσωρινή παρενέργεια είναι φυσιολογική και προκύπτει από τη διατάραξη των μικρών νευρικών ινών κάτω από το δέρμα. Μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις έχουμε μόνιμο μούδιασμα.