ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πώς να επιλέξετε το σωστό πλαστικό χειρουργό

Υποβάλλετε καίριες ερωτήσεις στο χειρουργό πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση.

Εάν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε πλαστική, οι ακόλουθες ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό γιατρό.

Ποια είναι η εκπαίδευση του γιατρού

Κάθε θεράπων ιατρός-χειρουργός μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι αισθητικός χειρουργός ή να διαφημίσει ότι πραγματοποιεί επεμβάσεις αισθητικής ιατρικής. Μόνο πιστοποιημένοι γιατροί, οι οποίοι έχουν λάβει χρόνια εξειδικευμένης κατάρτισης στην πλαστική χειρουργική είναι κατάλληλοι για να προχωρήσουν σε τέτοιες επεμβάσεις.  

Ποια είναι η εμπειρία του γιατρού στη συγκεκριμένη επέμβαση

Ρωτήστε πόσες φορές έχει ξανακάνει την ίδια διαδικασία και αν έχει λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Πόσο καιρό ασκεί τη συγκεκριμένη εξειδίκευση ο γιατρός; Θυμηθείτε ότι δεν είναι όλοι οι χειρουργοί θα είναι ειδικοί σε κάθε περιοχή. Ένας γιατρός που είναι ειδικός στις χειρουργικές επεμβάσεις αύξησης στήθους μπορεί να έχει λίγη εμπειρία με την ρινοπλαστική.

Ο γιατρός πρέπει ν’απαντά με σαφήνεια σε όλες τις ερωτήσεις σας

Ο γιατρός σας πρέπει να είναι ειλικρινής σε θέματα όπως ο χρόνος αποκατάστασης, οι πιθανές παρενέργειες, οι επιπλοκές οι κίνδυνοι και οι ρεαλιστικές προσδοκίες για την έκβαση της διαδικασίας. Ενώ οι φωτογραφίες “πριν και μετά” είναι μια “πειστική δήλωση”, φροντίστε να ρωτήσετε αν οι φωτογραφίες αντιπροσωπεύουν τυπικά αποτελέσματα.

Τι θα πρέπει να περιμένετε από τη διαδικασία 

Ο γιατρός σας θα πρέπει να συζητά ανοιχτά μαζί σας οποιαδήποτε θέματα που μπορεί να επηρεάσουν το προσωπικό σας ζήτημα. Αν μπορείτε να μιλήσετε με άλλους ασθενείς που έχουν κάνει την ίδια επέμβαση με αυτό τον χειρούργο, ακόμα καλύτερα. Οι φίλοι μπορούν να είναι μια καλή πηγή, αν έχουν κάνει και οι ίδιοι μια παρόμοια επέμβαση.