ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Που οφείλεται η ανισομαστία – Ποια είναι η αντιμετώπιση

Η συμμετρία στον όγκο, είναι σημαντική παράμετρος, στην αισθητική αρμονία, των μαστών.

Ανισομαστία ονομάζουμε την δυσμορφία των μαστών, κατά την οποία, ο ένας μαστός είναι σημαντικά μικρότερος ή μεγαλύτερος σε μέγεθος από τον άλλο.

Στην περίπτωση αυτή, μπορούμε να παρέμβουμε στον ένα μόνο μαστό, αυτόν που ξεφεύγει από το ιδανικότερο προς το σωματότυπο της ασθενούς πρότυπο, ή να παρέμβουμε και στους δύο, αν αυτό απαιτείται.

Μπορεί να χρειαστεί, απλώς αυξητική του ενός μαστού, ή αυξητική και των δύο, αλλά με διαφορετικού μεγέθους ενθέματα. Επίσης μπορεί να χρειαστεί σύγχρονη μειωτική του άλλου μαστού, ή ανόρθωση αυτού.

Η ανισομαστία δεν είναι πάντα, εύκολο στη λύση του πρόβλημα, ειδικά για την επίτευξη διαχρονικά αξιόπιστου αποτελέσματος, γιατί αν χρησιμοποιηθεί ένα μόνο ένθεμα, μπορεί στο μέλλον, ενδεχομένως, να υπάρξει διαφορετικού βαθμού πτώση στον κάθε μαστό και αυτό πρέπει να αναφέρεται στην πρώτη συνάντηση με την ασθενή, από τον ιατρό.

25% των γυναικών έχουν ορατή ασυμμετρία του μαστού


Τυπικά, η ασυμμετρία είναι πιο αισθητή κατά τη διάρκεια της εφηβείας όπου τελικά, το μέγεθος των μαστών εξομοιώνεται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Massachusetts General Hospital, το 25% των γυναικών έχουν ορατή ασυμμετρία του μαστού.

Οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το μέγεθος ή το σχήμα του στήθους μιας γυναίκας απαιτεί τουλάχιστον τη στοιχειώδη κατανόηση της ανατομίας του ίδιου του μαστού.

Το στήθος σχηματίζεται από αδένες που περιέχονται μέσα στο μπροστινό μέρος του θωρακικού τοιχώματος. Το μέσο στήθος ζυγίζει περίπου 200 – 300 γραμμάρια και αποτελείται κυρίως από 12 έως 20 λοβούς που απλώνονται από τη θηλή, όπως οι ακτίνες στον τροχό ενός ποδηλάτου.Οι λοβοί έχουν ο καθένας ένα κεντρικό αγωγό που καταλήγει στη θηλή, μέσα από το οποίο εξέρχεται το γάλα, σε μια γυναίκα που θηλάζει.

Ο ιστός του μαστού μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας. Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας τα στήθη μπορεί να είναι μεγαλύτερα και πιο ευαίσθητα, λόγω της κατακράτησης νερού και της επιπλέον ροής του αίματος στην περιοχή.

Τα αίτια της ανισομαστίας

Η ακριβής αιτία της ασυμμετρίας του στήθους είναι άγνωστη, αλλά είναι δυνατόν να οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές ή σε τραυματικές κακώσεις. Μερικές φορές, μια υποκείμενη παθολογική ή σκελετική πάθηση μπορεί να προκαλέσει ασύμμετρα στήθη. Μια τέτοια κατάσταση, που ονομάζεται νεανική ή παρθένα υπερτροφία του μαστού, είναι ένα πολύ σπάνιο πρόβλημα κατά το οποίο το ένα στήθος μεγαλώνει σημαντικά περισσότερο από το άλλο, οδηγώντας σε σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Συνήθως αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση. Άλλες πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν τη σκολίωση, ή την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, και τις παραμορφώσεις στο θωρακικό τοίχωμα.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου, είναι ότι υπάρχει μια έρευνα που δείχνει ότι η ασυμμετρία του μαστού μπορεί να είναι ένας δείκτης για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Ενώ η εν λόγω έρευνα χρίζει περαιτέρω διερεύνησης, οι γυναίκες με ασυμμετρία του μαστού (όπως και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες) θα πρέπει να προβαίνουν σε τακτικές εξετάσεις μαστού.

Σε γενικές γραμμές, μικρές διαφορές στο στήθος μιας γυναίκας δεν πρέπει να προκαλούν καμία ανησυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.