ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πυκνά μαλλιά, φρύδια και βλεφαρίδες: Αυτές είναι οι θεραπείες

Το πρόβλημα της τριχόπτωσης και της γενικότερης απώλειας μαλλιών ταλαιπωρεί γυναίκες είτε λόγω κάποιου ορμονικού προβλήματος είτε λόγω εγκυμοσύνης, είτε λόγω ηλικίας.

Tην ίδια στιγμή πολλές γυναίκες επιθυμούν να έχουν πυκνά φρύδια και πλούσιες βλεφαρίδες.

Μαλλιά

Όταν η τριχόπτωση είναι μαζική το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεταμόσχευση τριχών. Βασικός κανόνας της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια διαφορά πυκνότητας μεταξύ της δότριας περιοχής με εκείνη της λήπτριας, από όπου παίρνουμε τα τριχοθυλάκια. Κι αυτό γιατί από το περίσσευμα που υπάρχει στη δότρια θα καλυφθεί η αραίωση.

Δυστυχώς σε αρκετές γυναίκες η αλωπεκία είναι διάχυτη και όχι εντοπισμένη, όπως στους άντρες με αποτέλεσμα και η δότρια που θα ήταν ιδανικό να υπάρχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού, να έχει πρόβλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται η μέθοδος PRP, η οποία έχει αποτέλεσμα και σε νέες γυναίκες που έχουν τριχόπτωση μετά από μια εγκυμοσύνη.

Φρύδια

Η μέθοδος FUE εφαρμόζεται με πολύ καλά αποτελέσματα στις βλεφαρίδες και αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που το αναζητούν, καθώς η τάση σήμερα είναι πυκνά, φυσικά φρύδια. Λαμβάνονται με τοπική αναισθησία ένα ένα τα τριχοθυλάκια από μια γερή δότρια περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού και εισάγονται ένα ένα στα φρύδια, στα σημεία που υπάρχει αραίωση. Το τελικό αποτέλεσμα επαναφύτρωσης είναι ολοκληρωμένο σε διάρκεια περίπου ενός χρόνου.

Βλεφαρίδες

Εγκυκλοπαιδικά, το πρόβλημα με τις αραιές βλεφαρίδες είναι πιο συχνό στις ασιάτισσες. Για την αραίωση στο σημείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος FUE με μεταμόσχευση τριχών από τα μαλλιά, αλλά δύσκολα επιτυγχάνονται καλά αποτελέσματα. Ειδικά στις βλεφαρίδες οι τρίχες που λαμβάνονται από το τριχωτό έχουν την τάση να μεγαλώνουν σε ευθεία γραμμή και όχι σε καμπύλη και στην πορεία κάνουν μια στροφή προς το εσωτερικό με αποτέλεσμα να υπάρχουν πιθανότητες τραυματισμού του κερατοειδούς.

Πολύ συχνά εξετάζεται η επιλογή τριχών από τα πόδια επειδή δεν χρειάζονται τριμάρισμα. Η καμπυλότητα ενισχύεται με ειδικό ψαλίδι βλεφαρίδων. Εναλλακτικά υπάρχει η φαρμακευτική ουσία βιματοπρόστη (χρησιμοποιείται στο γλαύκωμα) που εφαρμόζεται τοπικά και διεγείρει τα τριχοθυλάκια στις βλεφαρίδες. Μάλιστα γίνονται κλινικές δοκιμές και για το τριχωτό της κεφαλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και εξειδικευμένα προϊόντα, όπως μια συγκεκριμένη μάσκαρα φαρμακευτικής εταιρείας που περιέχει ίνες οι οποίες δείχνουν πιο πλούσιες τις βλεφαρίδες και τις επιμηκύνουν έως 5 χιλ.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.