ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τι είναι η σύνθετη αυξητική στήθους

Μέχρι τώρα η κλασική αυξητική μαστού γινόταν με ενθέματα (στρογγυλά ή ανατομικά) για την επίτευξη του επιθυμητού όγκου και ήταν αρκετά δημοφιλής στις γυναίκες ανά τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια η διαδικασία γίνεται επίσης και με τη χρήση αυτόλογου λίπους (από το ίδιο το σώμα της γυναίκας), αν και εφόσον πάντα υπάρχει επαρκής ποσότητα γι’ αυτόν το σκοπό.

Πλεονεκτήματα

Οι νέες εξελίξεις στην πλαστική χειρουργική άνοιξαν το δρόμο για τη λεγόμενη Σύνθετη Αυξητική, που αξιοποιεί τις δυνατότητες και των δύο παραπάνω τεχνικών (ενθέματα σιλικόνης και χρήση αυτόλογου λίπους). Συγκεκριμένα συνδυάζει τα εξής πλεονεκτήματα: προβολή των εμφυτευμάτων στήθους και φυσική αίσθηση χάρη στο υπερκείμενο λίπος. Έτσι το αποτέλεσμα είναι άρτιο από κάθε άποψη (σχήμα και υφή). Το λίπος λαμβάνεται από σημεία του σώματος όπου υπάρχει περίσσεια με ειδική τεχνική λιποαναρρόφησης. Οι περιοχές από τις όποιες μπορούμε να το πάρουμε είναι οι εξής: κοιλιά, μηροί, γλουτοί.

Ακολουθεί προσεκτική επεξεργασία και φυγοκέντριση, ώστε να αποβληθούν όλα τα αιμοφόρα και υγρά λιπαρά στοιχεία του. Το καθαρό πια στερεό λίπος χρησιμοποιείται ως μόσχευμα και τοποθετείται γύρω από το ένθεμα σιλικόνης ή και πάνω σε αυτό. Το μεταμοσχευμένο λίπος δίνει όγκο και στον υποδόριο χώρο του μαστού.

Ιδανική ακόμη και για πολύ λεπτά δέρματα

Με την εφαρμογή των ενθεμάτων σιλικόνης δημιουργείται διάταση του δέρματος στο στήθος. Έτσι το λίπος επανατοποθετείται με μεγαλύτερη ευκολία εξασφαλίζοντας άψογο αποτέλεσμα. Με την εμφύτευσή του πάνω και γύρω από τα ενθέματα σιλικόνης δεν γίνονται ορατά τα όρια των ενθεμάτων σε εξαιρετικά λεπτό δέρμα ή πολύ αδύνατα σώματα.

Την ποσότητα λίπους την καθορίζει ο πλαστικός χειρουργός ώστε να γίνει γρήγορα η ενσωμάτωσή του (αιμάτωσή του). Όταν η ποσότητα είναι σωστή, ο υπερκείμενος όγκος βρίσκεται σε αρμονία με τα εμφυτεύματα και το αποτέλεσμα είναι τέλειο.

Με τη Σύνθετη Αυξητική Στήθους παρέχεται διπλό όφελος σε κάθε ενδιαφερόμενη στον ίδιο χειρουργικό χρόνο: αυτό της αυξητικής στήθους και εκείνο της λιποαναρρόφησης.