ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ακμή στα οπίσθια: Αντιμετωπίστε την

Η ακμή στα οπίσθια δεν είναι πραγματικά ακμή. Στην πραγματικότητα είναι κάτι σαν φλεγμονή που δημιουργείται επειδή οι θύλακες της τρίχας γυρνούν προς τα μέσα και κατ΄επέκταση αυτό επηρεάζει αυτή την περιοχή.

Η φλεγμονή αυτή είναι γνωστή ως θυλακίτιδα. Συμβαίνει εξαιτίας της συνεχούς επαφής με κάτι που δημιουργεί ερεθισμό στην πάσχουσα περιοχή, όπως για παράδειγμα τα πολύ εφαρμοστά ρούχα ή ακόμα και η αποτρίχωση. Τα έλαια και το νεκρό δέρμα συσσωρεύονται στους θύλακες προκαλώντας τη φλεγμονή. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται μικρά επιφανειακά σπυράκια τα οποία συνοδεύονται από έντονη φαγούρα, ξηροδερμία ή πόνο. Σταδιακά, βέβαια, μπορούν να μεγαλώσουν και να εξελιχθούν σε μεγαλύτερα, που μοιάζουν με κύστες ή ακόμη και να εξαπλωθούν.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε εφαρμόζοντας συγκεκριμένες ουσίες στην περιοχή. 

Λοσιόν με βενζοϊκό υπεροξείδιο

Έχει αποδεδειγμένη δράση ενάντια στα σπυράκια, καθώς ξηραίνει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους.

Κρέμα με σαλικυλικό οξύ

Προλαμβάνει την εμφάνιση των εξανθημάτων καθώς καθαρίζει τους πόρους σε βάθος.

Λοσιόν με γαλακτικό οξύ

Το γαλακτικό οξύ βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων (απολέπιση) χωρίς να ερεθίζει το δέρμα κι έτσι βοηθά να υποχωρήσουν τα σπυράκια.

Ντους αμέσως μετά το γυμναστήριο

Μη μένετε ούτε λεπτό με τη φόρμα μετά την προπόνηση και κάντε ντους αμέσως μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Τα ρούχα που φοράτε όταν κάνετε γυμναστική βρίθουν βακτηρίων λόγω του ιδρώτα που απελευθερώνει το σώμα. Την ώρα που κάνετε ντους, χρησιμοποιήστε ένα σχετικά σκληρό σφουγγάρι και κάντε απαλό μασάζ στους γλουτούς για να απομακρύνετε βακτήρια και νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος.