ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αναίμακτη θεραπεία των κιρσών

Η ενδοφλεβική θεραπεία των κιρσών με laser ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το 1999 ως μια σύγχρονη, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία των φλεβικών κιρσών, εναλλακτική της χειρουργικής.

Αντί για τη χειρουργική αφαίρεση, εισάγεται στην πάσχουσα φλέβα μετά από παρακέντηση, μια πολύ λεπτή ίνα που απελευθερώνει ενέργεια laser προξενώντας συρρίκνωση των τοιχωμάτων και οριστικό κλείσιμο της φλέβας. Η κυκλοφορία αποκαθίσταται μέσα από τις υγιείς φλέβες του δικτύου.

Αρχικά, στην ενδοφλεβική θεραπεία των κιρσών χρησιμοποιήθηκαν laser που απορροφούνταν κατά κύριο λόγο στο αίμα επιδιώκοντας το κλείσιμο της πάσχουσας φλέβας με την εφαρμογή υψηλής ενέργειας. Παρά τα καλά κλινικά αποτελέσματα, η πρώτη γενιά ενδοφλεβικών laser χρησιμοποιούσε κοινές οπτικές ίνες, απαιτούσε περίσσεια περιφλεβικής διήθησης και εφαρμογή υψηλής ενέργειας με συνέπεια η θεραπεία να μην είναι εντελώς ανώδυνη για τον ασθενή.

Επιπλέον είχε σημαντικούς περιορισμούς για τη θεραπεία επιφανειακών φλεβών ή φλεβών με διάμετρο μεγαλύτερη από 1,3cm. Από το 2007 μια νέα γενιά laser σε υψηλότερο μήκος κύματος και η ίνα Radial® με κυκλική διάχυσης της ενέργειας άλλαξαν ριζικά την ενδοφλεβική θεραπεία των κιρσών.   

Πως γίνεται η θεραπεία με το ενδοαυλικό laser

Η θεραπεία των κιρσών με ενδοφλεβικό laser είναι μια αναίμακτη επέμβαση που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια:
Από την περιοχή της κνήμης εισάγουμε στην φλέβα διαδερμικά την οπτική ίνα Radial® φτάνοντας το άκρο της σε απόσταση 2 cm από την σαφηνομηριαία συμβολή.
Αποσύρουμε προοδευτικά την ίνα Radial® διαχέοντας ακτινικά την ενέργεια laser που συρρικνώνει ομοιογενώς τα φλεβικά τοιχώματα και σφραγίζει ολοκληρωτικά την φλέβα.
Μετά το κλείσιμό της πάσχουσας φλέβας η κυκλοφορία αποκαθίσταται μέσα από τις υγιείς φλέβες του δικτύου.

Πλεονεκτήματα

Η συνολική ιατρική πράξη διαρκεί από 20-45 λεπτά, δεν υπάρχουν τομές, ράμματα ή ουλές και δεν προξενείται πόνος στον ασθενή κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία.
Τα αποτελέσματα της θεραπείας με το laser είναι άμεσα.
Ο ασθενής σε συνεννόηση με τον γιατρό του μπορεί επιστρέψει στο σπίτι του ακόμη και την ίδια ημέρα και άμεσα (1-2 ημέρες) στις κανονικές του δραστηριότητες, με εξαίρεση την εξαντλητική άσκηση.

Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και χωρίς νοσηλεία, υπό τοπική αναισθησία, ενώ δεν είναι απαραίτητη ούτε η διήθηση με φυσιολογικό ορό, γεγονός που επιταχύνει σημαντικά το χρόνο της επέμβασης και εξαλείφει κάθε ίχνος από ενέσεις.

Επιτρέπει την ταυτόχρονη θεραπεία και των δύο ποδιών ή τη συνδυασμένη θεραπεία μεγάλης και μικρούς σαφηνούς, πολύ επιφανειακών φλεβών, με μεγάλη διάμετρο, καθώς και τη θεραπεία ασθενών με βεβαρημένη υγεία (σε αντιπηκτική αγωγή, κυκλοφορικό πρόβλημα, παχύσαρκους, κ.α.).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.