ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αναίμακτο λίφτινγκ σε λίγα λεπτά!

Το lifting με νήματα είναι μία καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και του σώματος χωρίς επέμβαση.

Τα νήματα PDO σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου με απολύτως ασφαλή τρόπο.

Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Εκτός από τα νήματα PDO υπάρχουν και τα νήματα άμεσης ανόρθωσης, τα νήματα COG. Τα νήματα αυτά διορθώνουν άμεσα τη χαλάρωση της περιοχής και προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου εσωτερικά κάτω από το δέρμα, η οποία έμμεσα διορθώνει και προλαμβάνει τη χαλάρωση. Τα νήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές περιοχές του προσώπου, όπως στο οβάλ του προσώπου, το λαιμό, τις παρειές.

Η διαδικασία

Ο γιατρός σχεδιάζει το πρόσωπο πριν τη θεραπεία και επιλέγει τα νήματα που θα τοποθετήσει ανάλογα με την περίπτωση. Πολλές φορές γίνεται συνδυασμός νημάτων PDO και COG.

Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται στον χώρο του ιατρείου χωρίς τομές και αναισθησία.

Χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές, ειδικές βελόνες, που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους.

Με την απλή εισαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεση της, το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί.

Η τεχνική στηρίζεται στην ενίσχυση του δέρματος με τη δημιουργία ενός πλέγματος κάτω από αυτό και στην «ανύψωση» των πεσμένων περιοχών του προσώπου.

Τα νήματα τοποθετούνται είτε οριζόντια είτε κάθετα είτε σε πλέγμα ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής.

Υπάρχουν νήματα μονόκλωνα, πολύκλωνα, με κώνους cog, στριφτά αλλά και τα εντυπωσιακά νήματα άμεσης ανόρθωσης.

Διάρκεια στο αποτέλεσμα

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με νήματα COG γίνονται άμεσα ορατά, ενώ στην περίπτωση των νημάτων PDO τελειοποιούνται μέσα σε διάστημα 6 εβδομάδων. Και στις δύο περιπτώσεις, η δράση τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 χρόνια, ανάλογα πάντα με την προϋπάρχουσα βλάβη στην περιοχή.

Συνδυασμός θεραπειών για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα

Κύριο συστατικό των νημάτων είναι η πολυδιοξανόνη, μια ουσία που τα καθιστά βιοαπορροφήσιμα και έτσι απορροφώνται από τον οργανισμό μέσα σε διάστημα 6-8 μηνών από την εφαρμογή τους. Παράλληλα, εφόσον τα νήματα που χρησιμοποιούνται φέρουν πιστοποίηση CE, καθίστανται ασφαλή για ιατρική χρήση και έτσι κάθε πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών σχεδόν μηδενίζεται.

Εξαιρετικός συνδυασμός είναι η εφαρμογή των νημάτων με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP.

Η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου ενισχύεται και τα αποτελέσματα είναι ορατά νωρίτερα και για περισσότερο χρόνο.

Στις περιοχές που έχουν εφαρμοστεί τα νήματα μπορεί να εκχυθε΄λι συμπληρωματικά υαλουρονικό οξύ μετά από περίπου σε 15 ημέρες.

Η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος που θα χρειαστεί μία περιοχή πχ ρινοπαρειακές, θα είναι πολύ λιγότερη εάν έχει προηγηθεί στο ίδιο σημείο τοποθέτηση νημάτων ενώ η διάρκεια του αποτελέσματος θα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη.

Στις περιοχές που τοποθετήθηκαν νήματα συστήνεται η εφαρμογή ραδιοσυχνότητων Accent τις επόμενες κιόλας ημέρες, για ενίσχυση της διαδικασίας παραγωγής κολλαγόνου.