ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ανόρθωση ανδρικού προσώπου – Τι πρέπει να προσέξετε

Το λίφτινγκ είναι πλέον πολύ συνηθισμένο και στους άνδρες, οι οποίοι θέλουν να αναζωογονήσουν το πρόσωπό τους και να αντιμετωπίσουν τα σημάδια της γήρανσης.

Καθώς το πρόσωπο γηράσκει και σε συνδυασμό με την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας αυξάνονται οι βαθιές ρυτίδες, ο λαιμός χαλαρώνει, το λίπος ατροφεί χάνοντας έτσι τον όγκο του και το δέρμα χάνει τον τόνο του και την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα να κρεμάει σε συγκεκριμένες περιοχές όπου και είναι στερεά συνδεδεμένο με τον υποκείμενο σκελετό του προσώπου, όπως είναι οι ρινοπαρειακές περιοχές και οι σακούλες στην κάτω γνάθο («προγούλια»). Επιπλέον οι υποκείμενοι μύες χαλαρώνουν με αποτέλεσμα την ολική χαλάρωση(drooping) των ιστών του προσώπου.

Η Ρυτιδεκτομή /Ανόρθωση Προσώπου ή αλλιώς το σε όλους πλέον γνωστό μας Facelift μπορεί να αντιστρέψει εν μέρει αυτές τις αλλαγές, ιδιαίτερα στον λαιμό και στην γραμμή της κάτω γνάθου/σαγονιού. Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να διενεργηθεί είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση συνολικά του προσώπου.

Τέτοιες επεμβάσεις είναι η βλεφαροπλαστική, η αφαίρεση λίπους από το λαιμό, η έγχυση λίπους στα ζυγωματικά που θα βοηθήσει στο γέμισμα του μέσου προσώπου και η ανόρθωση των ιστών του μετώπου/φρυδιών (browlift).

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, εάν ο άνδρας ασθενής έχει τριχόπτωση, τότε η τοποθέτηση της τομής μπορεί να είναι ένα μικρό πρόβλημα καθώς είναι δύσκολο να κρυφτεί μέσα στο τριχωτό. Στις περιπτώσεις αυτές προτιμάται η τεχνική της ρυτιδεκτομής με περιορισμένη τομή (short scar facelift), καθώς έτσι η τομή στην κροταφική περιοχή μπορεί να τροποποιηθεί για μεγαλύτερη απόκρυψη αυτής.

Συχνό πρόβλημα που δημιουργείται σε άνδρες ασθενείς που υποβάλλονται σε ρυτιδεκτομή/ facelift είναι ότι μεταφέρεται τριχωτό δέρμα του προσώπου σε περιοχές που είναι άτριχο φυσιολογικά, όπως μπροστά ακριβώς από το αυτί. Πιθανή επίσης επιπλοκή της ρυτιδεκτομής είναι η αιμορραγία και η δημιουργία κάποιου μικρού αιματώματος. Τέλος λόγω του γεγονότος ότι οι άνδρες ασθενείς έχουν κατά κοινή ομολογία πιο παχύ και βαρύ δέρμα από τις γυναίκες στο πρόσωπο η Ανόρθωση Προσώπου μπορεί να φαίνεται λιγότερο «έντονη» σε σχέση με μια αντίστοιχη ανόρθωση στο έτερο φύλο.