ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Νέα τεχνική κάνει το λίπος της κοιλιάς να μοιάζει με καλοσχηματισμένους κοιλιακούς

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Plastic and Reconstructive Surgery” παρουσιάζει μια εναλλακτική λύση στη λιποαναρρόφηση στην κοιλιακή χώρα.

Στη Δυτική κουλτούρα, το σώμα με έντονα σχηματισμένους μύες θεωρείται ιδιαίτερα επιθυμητό. Μεταξύ των ιδανικών χαρακτηριστικών, οι άνδρες και οι γυναίκες επιδιώκουν συχνά τους έντονα εμφανείς κοιλιακούς, το λεγόμενο “six pack”. Η εντατική άσκηση και οι δίαιτες δεν είναι πάντοτε αρκετές για να εξασφαλίσουν σε άνδρες και γυναίκες τους κοιλιακούς που τόσο επιθυμεί.

Η νέα διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή λιποαναρρόφηση, εξηγείται σε μια νέα δημοσίευση στο περιοδικό “Plastic and Reconstructive Surgery” και περιγράφει πώς οι χειρουργοί κατέστησαν δυνατή την αναμόρφωση του λίπους της κοιλιάς σε κοιλιακούς. Η διαδικασία ονομάζεται “κοιλιακή χάραξη”.

“Το ιδανικό σώμα χαρακτηρίζεται από μυϊκή σωματική διάπλαση και καθορισμένο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα” εξηγούν οι γιατροί στην εργασία τους. “Παρά τη διατροφή και την άσκηση, πολλοί δεν μπορούν να επιτύχουν αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η λιποαναρρόφηση με κοιλιακή χάραξη χρησιμοποιείται για το σχηματισμό τέλειων κοιλιακών. Η τεχνική της χάραξης πραγματοποιείται με λιποαναρρόφηση σε επιφανειακό επίπεδο, για να δημιουργηθούν εγκοπές συνεπείς με το “six-pack κοιλιακών” ή τον ορισμό των κάθετων κοιλιακών γραμμών. “

Για τις ανάγκες της μελέτης, συμμετείχαν 26 άνδρες και 24 γυναίκες που είχαν γενικά καλή κατάσταση και διατηρούσαν υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορούσαν να μειώσουν το λίπος στην κοιλιάκη χώρα. Οι χειρουργοί στη συνέχεια χρησιμοποίησαν “σχολαστική τεχνική λιποαναρρόφησης” για να σμιλεύσουν τις περιοχές με λίπος στο σχήμα των κοιλιακών.

Ακολουθώντας τη διαδικασία, οι ασθενείς κλήθηκαν να αποφύγουν την άσκηση, η οποία θα έπληττε τους πραγματικούς μύες τους για διάστημα έως και τέσσερις εβδομάδες. Οι ασθενείς ήταν επίσης σε θέση να διατηρήσουν το ψεύτικο τους κοιλιακό για έως και έξι χρόνια μετά τη διαδικασία, ενώ κανένας από τους ασθενείς δεν ανέφερε οποιεσδήποτε σοβαρές επιπλοκές.

“Οι ασθενείς υποδεικνύουν ότι η διαδικασία μπορεί να διεξαχθεί με βέλτιστα αισθητικά αποτελέσματα και ελάχιστες μετεγχειρητικές επιπλοκές”, ανέφερε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Tarik Husain και οι συν-συγγραφείς του σε μια δήλωση. “Επισημαίνουμε επίσης την εκτεταμένη μετεγχειρητική διαχείριση με την προσθήκη μιας διεπιστημονικής ομάδας διατροφής και προσωπικής κατάρτισης με στόχο τη διατήρηση των μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων των ασθενών και τη διατήρηση των νεοαγγειακών κοιλοτήτων.”