ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ανόρθωση λαιμού: Σε ποιους απευθύνεται και πώς γίνεται η επέμβαση

Ο λαιμός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του προσώπου καθώς είναι και η φυσική του συνέχεια. Επίσης, είναι ένα από τα σημεία στα οποία “καθρεφτίζεται” η πραγματική ηλικία μας και συχνά άλλες μορφές περιποίησης, όπως οι κρέμες, δεν έχουν αποτέλεσμα.

Οι αισθητικές δυσμορφίες του λαιμού μπορεί να περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα αισθητικών ανωμαλιών όπως η χαλάρωση του δέρματος του λαιμού, ο σχηματισμός κάθετων πτυχώσεων του λαιμού που οφείλεται κυρίως στο μυ του λαιμού, (το πλάτυσμα) καθώς και της περίσσειας του λίπους στην περιοχή του λαιμού.

Όλες οι παραπάνω δυσμορφίες έχουν σαν αποτέλεσμα το περίγραμμα του λαιμού να μην ταιριάζει με ένα ενδεχομένως νεανικό πρόσωπο, “κατεβάζοντας” τη συνολική εικόνα του ατόμου και κάνοντάς το να δείχνει πιο γερασμένο.

Υποψήφιοι/ες για το Neck Lift είναι οι ασθενείς που

  1. πρόκειται να υποβληθούν σε Face Lift.
  2. έχουν χάσει πολλά κιλά.
  3. έχουν χαλάρωση του δέρματος στο λαιμό.
  4. έχουν κάθετες πτυχώσεις στην περιοχή του λαιμού
  5. έχουν περίσσεια λίπους στην περιοχή του λαιμού
  6. είχαν υποβληθεί ήδη σε μια επέμβαση αλλά δεν είναι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.

Η επέμβαση

Μέσω μιας μικρής τομής στο τριχωτό της αυχενικής χώρας και υπό την καθοδήγηση του ενδοσκοπίου συρράπτεται – τεντώνεται ο μύς του λαιμού (πλάτυσμα) και εν συνεχεία αφαιρείται η μικρή χαλάρωση της περίσσειας του δέρματος. Σε ασθενή με έντονο πρόβλημα χαλάρωσης του λαιμού, σχηματισμός πτυχώσεων, περίσσεια λίπους απαιτούνται περισσότεροι χειρισμοί για τη δημιουργία ενός νεανικού λαιμού με τη γωνία στο κάτω μέρος του λαιμού να είναι 90ο.

Σε αυτή την περίπτωση γίνεται μια τομή πίσω από το αυτί η οποία συνεχίζει στο τριχωτό της αυχενικής χώρας. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και μια μικρή τομή κάτω από το πηγούνι. Εν συνεχεία αφαιρείται η περίσσεια λίπους, διορθώνονται οι κάθετες πτυχώσεις του λαιμού και αφαιρείται στη συνέχεια η περίσσεια της χαλάρωσης του δέρματος. Η συρραφή της τομής οπισθωτιαία αφήνει μια ανεπαίσθητη γραμμή μετά από καιρό ούτε καν διακρίνεται.