ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ανόρθωση μύτης χωρίς χειρουργείο

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που παραπονιούνται ότι δεν έχουν το ιδανικό σχήμα ή μέγεθος μύτης και ότι ενδεχομένως αυτό να χαλάει την όψη τους αλλά και τη διάθεσή τους.

Κυρίως για μια γυναίκα που παίζει μεγαλύτερο ρόλο η εικόνα και η εμφάνιση είναι πολλές φορές λόγος να χάσει την αυτοπεποίθησή της – παρότι ίσως θα έπρεπε να το δει ως ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτηριστικό. Το επιθυμητό συνήθως είναι μια μύτη πιο μικρή, πιο ίσια, με ανορθωμένη άκρη και γενικά μια κολακευτική μύτη που θα εναρμονίζεται και με το υπόλοιπο πρόσωπό.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το σχήμα της μύτης σας, αν είναι πιο γαμψή ή λίγο πεσμένη και καθοδική και θέλετε να βρείτε τρόπο για να τη διορθώσετε με ανόρθωση μύτης, να ξέρεις ότι υπάρχουν τρόποι και προτάσεις για να πετύχετε το γοητευτικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Υπάρχουν περιπτώσεις που με εύκολο τρόπο μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα χωρίς τις κλασικές επεμβατικές μεθόδους.

Ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο

Μία μέθοδος που αποσκοπεί στην ανόρθωση μύτης και θεωρείται πολύ λίγο επεμβατική ενώ έχει πολύ όμορφο αποτέλεσμα, είναι η ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο με την οποία σηκώνεται η άκρη στη μύτη. Η διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί εντός ιατρείου, με χρήση τοπικής αναισθησίας, χωρίς κανονική επέμβαση σε χειρουργείο και κρατάει περίπου μισή ώρα. Η τεχνική που χρησιμοποιείται για την ανόρθωση μύτης σε αυτού του είδους τη ρινοπλαστική μέθοδο, λέγεται «shuttle nose lift». Η διαδικασία αυτή, αφορά μόνο στην ανόρθωση μύτης όταν αυτή είναι πεσμένη κι όχι για κάποια άλλη περίπτωση με διαφορετικού τύπου πρόβλημα που ενδεχομένως δεν μπορεί να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση.

Η τεχνική αυτή έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς όλη η διαδικασία γίνεται μέσα στο ιατρείο, είναι γρήγορη αρκετά, δε χρησιμοποιείται ολική νάρκωση και πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι δε θα υπάρξουν μετά την εφαρμογή ούτε μελανιές ούτε πρήξιμο όπως με άλλες μεθόδους.

Επάνω στην τομή που δημιουργείται, απλά τοποθετείται ένα τσιρότο έως ότου γίνει επούλωση (περίπου για 5 ημέρες) και το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην έχετε έντονη σωματική δραστηριότητα για μερικές ημέρες.

Με χρήση ενέσιμων υλικών (fillers)

Η επόμενη μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί για διόρθωση και ανόρθωση μύτης, είναι η χρήση ενέσιμων υλικών. Πρόκειται για μια πολύ απλή διαδικασία και πολύ σύντομη, που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο το σχήμα της μύτης χωρίς να μπειτε στη διαδικασία του χειρουργείου αλλά και χωρίς να έχει μεγάλο κόστος. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό και η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το αρνητικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν είναι κατάλληλη μέθοδος για κάθε μύτη και δεν πρόκειται για μόνιμα αποτελέσματα αλλά για αρκετά μεγάλης διάρκειας.

Κυρίως η μέθοδος αυτή συστήνεται για όσες γυναίκες έχουν πρόβλημα καθαρά με το σχήμα της μύτης (π.χ. έχει καμπή) και κατά τα άλλα σε μέγεθος είναι πιο φυσιολογική. Δεν απαιτείται δηλαδή παράλληλα να μειωθεί και το μέγεθος ή ο όγκος. Ως προς τη διαδικασία, γίνεται έγχυση των ενέσιμων υλικών κάτω από το δέρμα και έτσι η μύτη με αυτή την τεχνική μπορεί και αλλάζει σχήμα. Η εφαρμογή είναι σύντομη και κρατάει περίπου 10 λεπτά.

Ως ενέσιμο υλικό, αρκετά συχνά επιλέγεται από κάποιους γιατρούς το υαλουρονικό οξύ και η όλη διαδικασία με τα fillers είναι αρκετά απλή. Από κει και έπειτα γίνεται χρήση και άλλων υλικών, απλά το υαλουρονικό οξύ είναι ένα πολύ ασφαλές υλικό για την πλαστική χειρουργική που χρησιμοποιείται πάρα πολύ.

Να σημειωθεί, ότι στην περίπτωση των fillers δε χρειάζεται να γίνει κάποιου είδους αναισθησία, ενώ επίσης δε θα έχεις κάποιο σημάδι ή τομή. Επιπλέον, ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να γίνεται σταδιακά η διαδικασία και ο ασθενής να βλέπει το αποτέλεσμα κι αν θέλει κάποια αλλαγή μπορεί να γίνει σε επόμενη συνάντηση ή και την ίδια μέρα να γίνει προσθήκη υλικού για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα το σχήμα. Αν πάλι δεν μείνει ικανοποιημένο το άτομο μπορεί ακόμα και να επανέλθει η μύτη στην αρχική μορφή της με κάποια άλλη έγχυση.

Ως προς τη διάρκεια, τα αποτελέσματα περίπου κρατάνε για παραπάνω από χρόνο και αν γίνουν επαναλήψεις της διαδικασίας φυσικά υπάρχει μεγάλη αύξηση στη διάρκεια. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχει γίνει και μόνιμο το αποτέλεσμα.

Διαδερμική ανόρθωση μύτης

Η τρίτη μέθοδος είναι η λεγόμενη διαδερμική ανόρθωση μύτης, που γίνεται με τη χρήση νημάτων prolene (πολυπροπυλενίου). Είναι μία σχετικά απλή διαδικασία και γίνεται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας (λιδοκαΐνη και επινεφρίνη). Για την ανόρθωση μύτης χρησιμοποιώντας το νήμα prolene κινούμενοι υποδόρια κάνουμε είσοδο με τη βοήθεια πολύ μικρής τομής στο σημείο της μύτης που λέγεται στυλίδα. Είναι μια τεχνική και ασφαλής και απλή, δεν κοστίζει ακριβά και δε χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος χρόνος ανάρρωσης. Επίσης μπορεί και εξασφαλίζει μια σταθερότητα στην ανόρθωση μύτης και ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Ο πόνος είναι μέτριας έντασης και δεν κρατάει για πάνω από 2- 3 μέρες ενώ αντιμετωπίζεται με αναλγητικά και υπάρχει κάποιο απλό πρήξιμο που περιορίζεται. Αν υπάρξουν επιπλοκές θα είναι μικρές και δε θα έχουν διάρκεια.

Για να θεωρηθεί κάποιος ως κατάλληλος υποψήφιος και να την προτιμήσει συστήνεται να είναι κάποιος με μύτη μακριά η οποία έχει στην άκρη καμπύλη. Επίσης, ο ιδανικός υποψήφιος δεν πρέπει να έχει δέρμα πολύ παχύ, λιπαρό ή πόρους που να είναι διεσταλμένοι. Δεν ενδείκνυται η διαδερμική ανόρθωση μύτης σε μύτες κοντές ή με φαρδιά ρουθούνια. Με την ηλικία του υποψηφίου δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.