ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Απόλυτη σμίλευση με ταυτόχρονη λιποαναρρόφηση

Η 3D λιποαναρρόφηση διαφέρει τελείως από την κλασική επέμβαση γιατί γίνεται με ειδικά σχεδιασμένες “κάνουλες” οι οποίες συνδέονται σε μια συσκευή-γεννήτρια που προκαλεί παλμική κίνηση-δόνηση της κάνουλας (Power Assisted Liposuction).

Με αυτό το σύστημα πρώτα ρευστοποιείται το λίπος και στη συνέχεια αφαιρείται με μεγάλη ασφάλεια από τα σημεία της τοπικής λιποδυστροφίας.

Εκτός από τις νέες πρωτότυπες “κάνουλες” η τεχνική της 3D Λιποαναρρόφησης – Λιπογλυπτκής είναι επαναστατική γιατί η τοποθέτηση του σώματος του ασθενούς γίνεται όχι μπρούμυτα ή ανάσκελα όπως στην κλασική λιποαναρρόφηση αλλά εναλλάσσοντας τη θέση του κορμού στο χειρουργικό τραπέζι. Αρχικά το σώμα τοποθετείται σε δεξιά πλάγια και στη συνέχεια σε λοξή, ύπτια και αριστερή πλάγια θέση, κατά τη διάρκεια της ίδιας επέμβασης.

Με αυτόν τον τρόπο ο γιατρός έχει τον απόλυτο έλεγχο του σχήματος του σώματος γιατί με την εναλλαγή των θέσεων είναι σαν να καταργείται η βαρύτητα που παραμορφώνει το σώμα. Οι τομές από όπου μπαίνουν οι “κάνουλες” τοποθετούνται σε στρατηγικές θέσεις κοντά στα σημεία τοπικού πάχους. Η επιλογή της θέσης των τομών έχει εξέχουσα σημασία για το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης.

Η διαδικασία

Όταν κάνουμε 3D Λιποαναρρόφηση-Λιπογλυπτική μπορούμε να σμιλέυσουμε όλες τις περιοχές του κορμού που παρουσιάζουν τοπική λιποδυστροφία. Δηλαδή στη μέση, την κοιλιά, τους γλουτούς, το έσω τμήμα των μηρών μηρών, τα γόνατα, τις κνήμες. Το λίπος που αφαιρείται δεν το πετιέται. Αντιθέτως χρησιμοποιείται στο άνω έσω και άνω έξω τεταρτημόριο του γλουτού για να πετύχουμε ανόρθωση γλουτών. Μεταμοσχεύεται αντίστοιχα όπου αλλού χρειαστεί ανάλογα με τις ανατομικές δυσμορφίες του κορμού. Δηλαδή το λίπος που αφαιρείται δεν καταστρέφεται αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δομικό υλικό και να μεταμοσχευθεί σαν αυτόλογος ιστός στους γλουτούς ή σε άλλα σημεία του σώματος από το οποίο λείπει.

Το αποτέλεσμα στην λιποαναρρόφηση έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με την φιλοσοφία – τεχνική της επέμβασης καθώς και με το είδος του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι διαφορετικά από πλαστικό χειρουργό σε πλαστικό χειρουργό.

Η νάρκωση

Εφαρμόζεται τοπική αναισθησία, νευροληπτοαναλγησία (μέθη), επισκληρίδιος ή γενική αναισθησία ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος και την έκταση της τοπικής λιποδυστροφίας.

Μετά την επέμβαση

Μετά την επέμβαση ο ασθενής φοράει ελαστικό κορσέ που συγκρατεί τον κορμό και τους γλουτούς στη νέα ανορθωμένη τους θέση και περιορίζει την ανάπτυξη οιδήματος. Πρόκειται για ειδικό κορσέ λιποαναρρόφησης σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει όλες τις δραστηριότητες.

Όταν διορθώνονται μικρές επιφάνειες τοπικής λιποδυστροφίας (συνήθως με τοπική αναισθησία), ο ασθενής μπορεί να φύγει από την κλινική και να πάει στο σπίτι του αμέσως μετά την επέμβαση. Όταν όμως υπάρχει μεγάλου βαθμού λιποδυστροφία στο σώμα, τότε ο ασθενής παραμένει για 24 ώρες στην κλινική. Στις μικρού εύρους επεμβάσεις 3D Λιποαναρρόφησης – Λιπογλυπτικής η αποκατάσταση είναι πολύ γρήγορη και με σχεδόν καμία ταλαιπωρία. Πρακτικά, όταν γίνεται 3D Λιποαναρρόφηση μόνο σε «ψωμάκια», ή μόνο σε κοιλιά, ή μόνο σε γόνατα ή χέρια ή γάμπες κ.λπ., τότε ο ασθενής φοράει τον ειδικό κορσέ, δεν μένει καθόλου στην κλινική και μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από 2 το πολύ 3 ημέρες.

Σε ποιες περιοχές ενδείκνυται

Η διαδικασδία μπόρεί να εφαρμοστεί σε όλα τα προαναφερόμενα σημεία του σώματος. Μπορεί να φέρει θαυμάσια αποτελέσματα και στα εξής:

*Στο “προγούλι” – διπλοσάγονο σε άντρες και γυναίκες,

*Στο θώρακα, συνήθως σε άντρες με προβλήματα γυναικομαστίας,

*Στην κοιλιά όπου σμιλεύεται τόσο η κεντρική προβολή όσο και τα πλαϊνά (love handles),

*Στους γλουτούς όπου επιτυγχάνουμε αύξηση του όγκου, ανόρθωση και σφαιρικότητα στο σχήμα του γλουτού,

*Στις γάμπες, κυρίως σε γυναίκες με ασαφές περίγραμμα της γαστροκνημίας.