ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αρυτίδιαστο και νεανικό πρόσωπο σαν πίνακας του Ντα Βίντσι!

Χάρη στην τεχνική Sfumato οι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να δώσουν σε ένα πρόσωπο ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Με την εν λόγω τεχνική και με τη βοήθεια του μπότοξ και του υαλουρονικού οξέος επιτυγχάνεται οι ρυτίδες να μη φαίνονται σαν σκληρές γραμμές και η διόρθωσή τους να προσαρμόζεται στο βάθος και το είδος τους.

Τι είναι η sfumato

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνική στα ενέσιμα που βοηθά να χρησιμοποιούνται σε διαφορετικά επίπεδα το υαλουρονικό οξύ και το Botox/Dysport, ώστε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Η λέξη Sfumato προέρχεται από το sfumare και στα ιταλικά σημαίνει «σαν καπνός» ή «μετατροπή σε καπνό». Η Sfumato έγινε στα χέρια του Λεονάρντο ντα Βίντσι η τεχνική που σηματοδότησε την ήπια μετάβαση ανάμεσα σε φωτεινές και σκούρες περιοχές. Για να το πετύχει τοποθετούσε πάρα πολύ λεπτά στρώματα χρώματος 1-2 μικρομέτρων το ένα πάνω στο άλλο, που συνολικά ποτέ δεν ξεπερνούσαν σε πάχος τα 30-40 μικρόμετρα. Έτσι, με την Sfumato πετύχαινε αυτό το ονειρικό εφέ σε πρόσωπα και τοπία σβήνοντας απαλά τις έξω γραμμές, το περίγραμμα, ενώ περνούσε από τη μια περιοχή του προσώπου στην άλλη, τόσο ανεπαίσθητα σαν ένας καπνός να την σκεπάζει. Η μέθοδος Sfumato κατάφερνε να δώσει μια εκπληκτική ζωντάνια στα πρόσωπα που ζωγράφιζε.

Η τεχνική Sfumato εφαρμόζεται τώρα και στα ενέσιμα με έναν έξυπνο τρόπο. Η μέθοδος Sfumato έχει να κάνει με το πώς χρησιμοποιούνται το υαλουρονικό οξύ και το Botox/Dysport, για να πετύχουμε ακριβώς αυτό που πετύχαινε ο καλλιτέχνης στους πίνακές του. Ένα πρόσωπο χωρίς μεγάλες αντιθέσεις μεταξύ σκοτεινών και φωτεινών σημείων.

Η διαδικασία

Μέχρι πρότινος ο πλαστικός χειρουργός έγχυε υαλουρονικό οξύ σε μια βαθιά ρυτίδα έως μόνο ένα επίπεδο, προς μία κατεύθυνση, ενώ το υαλουρονικό οξύ θα ήταν συγκεκριμένου είδους. Τώρα με την τεχνική Sfumato τοποθετείται βαθύτερα ένα είδος παχύρρευστου υαλουρονικού οξέος κατά μήκος όλης της ρυτίδας. Στο επόμενο βήμα, τοποθετείται από πάνω ένα άλλο είδος υαλουρονικού οξέος που είναι πιο εύπλαστο και περισσότερο ρευστό. Στη συνέχεια, εγχύει μια ελάχιστη δόση Botox/Dysport στο πάνω τμήμα της ρυτίδας για να τη χαλαρώσει σε εκείνο το σημείο. Όταν η ρυτίδα έχει πολύ έντονο βάθος, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να τοποθετήσει το υαλουρονικό οξύ σε τρία διαφορετικά επίπεδα.

Πλεονεκτήματα

Με την τεχνική Sfumato δεν υπάρχουν πια έντονες σκιές και γίνεται μια απαλή μετάβαση από το μάγουλο στη ρινοχειλική αύλακα και από εκεί στο στόμα χωρίς αντιθέσεις και σκιές. Επιπλέον, επειδή πιο επιφανειακά έχει τοποθετηθεί εύπλαστο υαλουρονικό οξύ με μασάζ στρώνεται πολύ καλύτερα από ότι εάν είχε τοποθετηθεί ένα πιο παχύρρευστο μόριο υαλουρονικού οξέος. Η μέθοδος Sfumato κάνει το αποτέλεσμα πολύ φυσικό και ζωντανεύει το πρόσωπο.