ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Έτσι γίνονται οι ρινοπλαστικές

Η μοντέρνα ρινοπλαστική μπορεί να διορθώσει εκτός από το σχήμα της μύτης και προβλήματα αναπνοής πολύ περισσότερο απ’ ό,τι η απλή επέμβαση διαφράγματος.

Ο σκοπός της επέμβασης είναι ο χειρουργός να πλησιάσει με επιτυχία τα αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα του ασθενούς, μειώνοντας ή αυξάνοντας το μέγεθος της μύτης, αφαιρώντας καμπούρες και εξογκώματα και διορθώνοντας τις λοξές γραμμές της μύτης, όταν υπάρχουν.

Οι τεχνικές

Η ανοιχτή: Πολλοί χειρουργοί προτιμούν την ανοιχτή ρινοπλαστική, ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα αλλά και πρόσβαση στο εσωτερικό της μύτης. Η τομή γίνεται στη στυλίδα, δηλαδή στο δέρμα ανάμεσα στα ρουθούνια, και στη συνέχεια κλείνεται με τρόπο ώστε να είναι σχεδόν αόρατη. Προτιμάται στα διορθωτικά και επανορθωτικά περιστατικά.

Η κλειστή ρινοπλαστική: Χρησιμοποιείται για πιο εύκολα περιστατικά με καλή διαμόρφωση ακρορρινίου. Δεν υπάρχουν εξωτερικές τομές και οι διορθώσεις είναι μικρές.

Η ημικλειστή ρινοπλαστική τύπου Delivery: Χρησιμοποιείται όταν χρειαζόμαστε αλλαγές στο ακρορρίνιο, όχι όμως εκτεταμένες. Οι κάτω πλάγιοι χόνδροι σύρονται έξω από τα ρουθούνια, ώστε να στενέψουν και να συρραφούν μεταξύ τους, ενώ το δέρμα της στυλίδας παραμένει ανέπαφο.

Τα αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, οπότε μπορεί κάποιος να επιστρέψει στην εργασία του. Οι αποκολλήσεις των ιστών γίνονται με λεπτότατα εργαλεία, οι συρραφές με εξαιρετικά λεπτά οφθαλμολογικά νήματα, επομένως η ανάρρωση είναι γρήγορη και ανώδυνη. Η μοντέρνα ρινοπλαστική εξασφαλίζει όλες τις αλλαγές στις κλίσεις και τις γωνίες της μύτης με μοσχεύματα χόνδρου από το ρινικό διάφραγμα. Έτσι, επιτυγχάνονται σταθερά αποτελέσματα με το πέρασμα του χρόνου, ενώ η ενίσχυση των πλάγιων ρινικών τοιχωμάτων ελευθερώνει την αναπνοή.