ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Η θεραπεία που υπόσχεται μόνιμη εξάλειψη της κυτταρίτιδας

Τη λύση στο αιώνιο αισθητικό πρόβλημα του γυναικείου πληθυσμού υπόσχεται πως μπορεί να δώσει μόνιμα, το Vasersmooth.

Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική που σκοπό έχει την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας ελευθερώνοντας τις ινώδεις ταινίες κάτω από το δέρμα που προκαλούν τις αντιαισθητικές λακκούβες.

Στην πράξη, το Vasersmooth είναι ένα λεπτό αποστειρωμένο ραβδάκι από τιτάνιο που στην άκρη του εκπέμπει υπερήχους σε μεγάλη συχνότητα, ικανούς να διασπάσουν κάθε ανώμαλη εναπόθεση κολλαγόνου κάτω από το δέρμα, αλλά και με τη θερμότητα που προκαλούν να λιώσουν το επιφανειακό λίπος.

Το δέρμα συσφίγγεται άμεσα και βελτιώνεται συνεχώς ως και μετά από 4 εβδομάδες, οπότε το αποτέλεσμα οριστικοποιείται. Για τη διαχείριση του επιφανειακού λίπους, που το μηχάνημα ρευστοποιεί, υπάρχουν δύο επιλογές: την άμεση αφαίρεσή του (εάν το περίγραμμα του σώματος το απαιτεί) ή τη σταδιακή απορρόφησή του από τον οργανισμό τις επόμενες εβδομάδες. Η δεύτερη μέθοδος είναι και η προτιμότερη, όταν η περιοχή προς θεραπεία εμφανίζει πολλαπλά μικρά κενά που μπορούν να γεμίσουν μόνα τους αν αφήσουμε το ρευστοποιημένο λίπος στη θέση του να κάνει το θαύμα του.

Η διαδικασία

Η τεχνική διαρκεί περίπου 1 ώρα και για να είναι ανώδυνη απαιτεί την έγχυση στην περιοχή ειδικού αραιού διαλύματος τοπικού αναισθητικού, το οποίο βοηθά να αποφευχθούν οιδήματα και μελανιές (εάν τελικά παρουσιαστούν, απορροφούνται μέσα σε μία εβδομάδα). Το ραβδάκι εισάγεται κάτω από το δέρμα μέσω μιας μικροσκοπικής οπής που δεν απαιτεί ράμματα και σε λίγες ημέρες εξαφανίζεται. Στο τέλος της διαδικασίας εφαρμόζεται ελαστικός κορσές, ο οποίος παραμένει στην περιοχή για 2-3 εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα είναι εξάλειψη της κυτταρίτιδας σε ποσοστό 70% -80%, που διαρκεί για χρόνια, με ταυτόχρονη λείανση του επιφανειακού λίπους και σύσφιξη του δέρματος των χαλαρών περιοχών. Μπορεί να εφαρμοστεί στις περισσότερες περιοχές του σώματος (ψωμάκια, μηρούς, κοιλιά, γόνατα, βραχίονες, προγούλι, πλάγια του στήθους, γάμπες κ.ά.), ακόμη και σε περιοχές που χαλαρώνουν ιδιαίτερα. Αντένδειξη στη μέθοδο είναι το ιστορικό αλλεργίας στο τοπικό αναισθητικό που εφαρμόζεται. Η αποθεραπεία διαρκεί ελάχιστα και η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει μετά από 2 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων υπάρχει μια ενόχληση, η οποία όμως υποχωρεί με τα κοινά παυσίπονα.

Πολύ σπάνια, όταν η κυτταρίτιδα αφορά σχεδόν ολόκληρο το σώμα, απαιτείται η εφαρμογή σε 2-3 συνεδρίες.