ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πες μου την ηλικία σου να σου πω ποια κρέμα σου ταιριάζει

Οι αντιγηραντικές κρέμες θα πρέπει να προσαρμόζονται στις βασικές μεταβολές της επιδερμίδας σας.

Το δέρμα μας αλλάζει ανά δεκαετία και θα πρέπει ν’ ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του. Έτσι λοιπόν και η κρέμα ημέρας που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να προσαρμόζεται κάθε φορά στις νέες ανάγκες της επιδερμίδας σας. 

Εφηβεία: Στην εποχή της λιπαρότητας 

Είναι απαραίτητο ένα λεπτόρρευστο ενυδατικό προϊόν, ώστε να προσφέρει νερό στην επιδερμίδα μας και αίσθηση απαλότητας, χωρίς να επιβαρύνει την ήδη υπάρχουσα λιπαρότητα. Είναι καλό να περιέχει και συστατικά που ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος και προλαμβάνουν τα μαύρα στίγματα. 

Νεανική επιδερμίδα χωρίς στίγματα (μέχρι τα 25)

Μια απλή ενυδατική κρέμα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, πλούσια σε νερό και συστατικά που ενισχύουν τη λάμψη της, είναι η ιδανική επιλογή. Ένα ενυδατικό τζελ ματιών που θα καταπραΰνει πιθανούς κύκλους και σακούλες είναι απαραίτητο. 

Τα πρώτα σημάδια γήρανσης (25-30+)

Πρέπει να ενισχύσετε τη φροντίδα μας με μια κρέμα που θα περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά, είτε αυτούσια (π.χ. βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο, λυκοπένιο, μαγνήσιο κ.ά.) είτε μέσα από φυτικά εκχυλίσματα (π.χ. αλόη βέρα, σταφύλι, ελαιόλαδο, πορτοκάλι, ακτινίδιο κλπ.). Σε αυτή τη φάση, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε και μια ενισχυμένη κρέμα ματιών. 

Η αντιμετώπιση της γήρανσης (35+)

Αναζητήστε μια κρέμα με πολλά υποσχόμενη τεχνολογία. Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, το ΑΗΑ και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που δεσμεύουν τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες (π.χ. οι βιταμίνες C, E, Α, τα ιχνοστοιχεία κ.ά.) θα πρέπει να είναι κυρίαρχα πλέον στις κρέμες σας.

Η εποχή με πιο έντονες ρυτίδες (40+ – 45)

Κρέμες ημέρας και ματιών καλό είναι να περιέχουν συστατικά που έχουν δείξει πιο έντονη αντιρυτιδική δράση, όπως η ρετινόλη και η ρετιναλδεΰδη. Σε περιπτώσεις κηλίδων, όμως, χρήσιμη είναι και η βιταμίνη C. 

Η εποχή της εμμηνόπαυσης και μετά

Η μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων και τελικά η παύση τους θα έχει σταδιακά ως συνέπεια τη μείωση του αριθμού των ινοβλαστών του δέρματος, οι οποίοι με τη σειρά τους μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Σε αυτή την περίοδο, λοιπόν, χρήσιμες είναι ειδικές κρέμες ημέρας για ώριμες επιδερμίδες με φυτοοιστρογόνα ή άλλα συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από το δέρμα.